ungdom senior/junior veteran kolf-stugan arrangemang kokboken styrelsen blandat start English
 
Dagbok  
Ska försöka göra en liten "blogg" om O-ringen 2007. 
 

    O-ringen    -   "5-dagars" 
      eller vad det ska heta

2007-07-29 11:10

Onsdag 18/7
Åkte från Köping vid 16.30 tiden. När vi var ute på E20 i höjd men Arboga funderade jag om det var nåt fel på bilen eller husvagnen, det gick så tungt att jag fick stundtals växla ner på 3:an för att bilen orkade inte dra. När jag såg träden så förstod jag att det var mooootvind som störde. När vinden kom lite från sidan blev det även lite "vingligt" men ingen fara.
I Örebro vid Mariebergs köpcentrum svängde vi av E20, och valde gamla Mosåsvägen via Kumla och Hallsberg vilket var ett bra val, mycket mindre motvind.
När vi senare kom till Mjölby var vi första KKOK ekipage. Vi hittade rätt direkt !? Stannade på den nyflisade körvägen för att gå och leta reda på plats 38 på B2. Mycket dumt gjort. Bil och husvagn sjönk som en gråsten i flisen och där satt vi. ;-((
Vänliga funktionärer kom och drog in vagnen på rutan, perfekt. Lite avkoppling i solen innan tältresning. Åt lite och väntade in Ola & Yvonne som kom vid 21-tiden. Fikade lite innan läggdags.
Torsdag 19/7
Vaknade vi halv nio frukost mm. sen handlade vi lite mat och orienterade oss i Mjölby.
Hem och åt en sen lunch. Studerade hur nyanlända körde fast i flisen ;-)) inte bara vi!
Några av oss köpte träningskarta i anslutning till campingen och tog ett träningspass som snirklade sig runt en golfbana. Väl hemma så var kartfodralen fyllda med gula kantareller som blev ett bra kosttillskott vid kvällsmaten.
Avslutade kvällen med nyheterna på TV4 tills batteriet sa ifrån i husvagnen. God natt.
Här är några bilder från campingen:
 

Vägvisare

Bogserare

Kända vagnar

Sporttältet

Mattält

Coop

Letro ?

Trollvadare

Motormännen

Hamn?

Flaggor

 

 

 

 

Incheckning

Vägvisning

Välj underlag!

Vägvisning

B1, B2, B3

"Våran" gata!

Fredag 20/7
Sovmorgon, frukost sedan lite småfix med batteriladdning mm. Hedlunds kom och installerade sig. Tittade lite mer på Mjölby köpte eltape till skosnörena. Solade åt lite lunch solade lite mer.
Hämtade barnen på järnvägsstationen, åkte till Boxholm och träffade goda vänner. Trevligt.
När vi kom tillbaka från Boxholm så hade Bosse, Kerstin och Rasmus knoppat in i ett fjällräven tält. Henrik och Helena hade också kommit med sin vagn, men de flesta kommer nog i morgon lördag. God natt.
Lördag 21/7
Fuktigt, Fuktigt i gräset, i natt har daggen lagt sig tungt i gräset nästan så man kan "bada" fötterna. Solen står dock högt på himlen så det torkar snabbt upp. Camping A, B, C som vi har inom synhåll håller på att fyllas.


Tältresning hos Larssons

Dagens stora behållning var alla som körde fast på de flisade vägarna. KKOK folket var underrättade så de klarade sig bra det är hittills endast undertecknad som kört fast ;-)) Ett tag såg det ut så här på vägen där vi bor.
 


å så tar vi i

bort med bilen

Bosse & Kerstin på parkettplats

Jag har bråttom

Stor och liten bogserare behövdes...?

Blir 4-hjulingen dubbelt så lång?

...nej det gick bra.
 
Gått på grund!?

Dagen användes av några till att plocka hallon och diverse andra avkopplande aktiviteter. De som hann upp till C-orten fick 1 kg potatis per person i husvagnen av Mjölby kommun. Tack.
Vi tillbringade kvällen på en 60-års fest i Norrköping, övriga ?
Söndag 22/7
Campingen är nu nästan fylld och 07.30 såg det ut så här från Rv. 32 som passerar campingen.


50 verkar inte gälla för alla

 

 

 

 

 

 

360 grader är avverkat

Vår gata! Alla sover än?

Skall starx äta frukost. Förmiddagen var solig och skön, så många av oss lapade solsken  (solenergi). Eftermiddagen ägnades åt O-ringen invigningen med Milkostafetten där Västmanland slutade 12:a, segrade gjorde Småland. Se bilder >>
Strax efter att invigningen var klar så började regnet !!!! :-() Blött, blött........
Måndag 23/7-
Första tävlingsdagen för oss vanliga. Det har regnat hela natten och ......
Dagens klubbresultat blev ganska bra Gunborg segrade i D80, Niklas P i H20 L, på 4:e plats Jonas V i H20 K, H35 K Henrik H 5:a, Torbjörn E och Thomas L slutade på 10:e plats i sina klasser H65 K resp. H45 K. Regnet fortsatte hela dagen och kvällen... Tyvärr så missade arrangören Gunborg på prisutdelningen men skall rätta till det i morgon,
Tisdag 24/7
Klubben har även idag sen start, skönt. Samma arena i tre dagar gör att man känner sig hemma. I år har jag ett samarbete med Projektfoto på O-ringen och de flesta bilder kommer att läggas ut på projektfoto.se så man kan titta och köpa över nätet. Vi är fem fotografer som samarbetar. Spännande att se vad det blir. Klubbens löpare gör även idag bra resultat, Gunborg S och Alf L blir 2:or idag. Henrik H 3:a, Niklas P och Ola L 5:or, Owe E 7:a, Simon H 8:a och Melina C och Jonas V sprang in på 10:e plats.
Onsdag 25/7
Idag skiner solen och alla är nöjda, det kanske torkar upp lite på campingen. Det är ganska blött och geggigt. Idag blev undertecknad bjuden på lunch av Vadstena kommun som var etappvärd. Medeltida lunch med rotfrukter av olika slag och fläskkotlett med kardemumma kryddning, ganska gott, gratis är gott!
Idag blev det storslam, 3 etappsegrare, Ola L, Linnéa H, och Gunborg S så i kväll blir det tårta, på torsdag så bjuder Niklas för i måndags regnade det. Övriga som gjort bra resultat är Jonas V 4:a, Niklas P och Henrik H 5:or, Yvonne C 8:a, Alf L och Anton R blev 10:or. Efter prisceremonin bjöds det på god tårta hos Hedlund-Eriksson.
Torsdag 26/7
Första dagen med tidig start. Ny arena på andra sidan stan, klurig terräng och mycket löpa. Bäst lyckades Katja T med en 2:a plats som länge såg ut att bli en seger, men..... Niklas slutade trea på dagens etapp, Ola L, Owe E 4:or, Gunborg hade ingen lyckad dag slutade 7:a och rasade till en total tredjeplats, 13.04 efter, Torbjörn E slutade 9:a. ... Ingen ny tårta i kväll men vi firar Niklas sen i måndags med korvgrillning.
Fredag 27/7
Femte etappen-finaldag. Ska Niklas kunna plocka in 1.13 på Johan Edin som leder H20L just nu. Niklas var före vid första och andra kontrollen men blev passerad till 4:e, var åter ifatt och stämplade samtidigt vid 5:an. I grönområdet som skulle passeras till sjätte kontrollen var det olika vägval sen såg de inte varandra. Niklas tappade ca 30 sekunder på resterande delen på banan. Niklas slutade som 2:a 1.52 efter Johan men räknar sitt totalresultat som en seger  då foten höll efter drygt ett års skadeuppehåll. Sara slutade på en 21 plats i D18E, sen har KKOK fler som lyckats bra.
Gunborg S gjorde ett bra lopp och slutade 2:a, Alf L 6:a, Ola L 7:a, Jonas V och Owe E 8:a, Katja T 10:a, Linnea H 12:a och även dessa bör nämnas Melina C 20:e och Simon H 22:a.
Nu återstår sjätte etappen som blev trevlig i solsken men tempen ute var låg. Stämningen var hög in på småtimmarna vilket tyder på en inre värme som besegrade både lera och kyla. Ungdomarna var på disco och trivdes.
Lördag 28/7
Nu återstår endast att packa ihop och få husvagnen utdragen från campingen. Väl hemma så ska det saneras och tvättas, leran skall bort. Se leriga bilder >>


Skrivet av Sven-Erik ProforsTräningsvädret
 
  För mer detaljerad prognos klicka här


Vi tackar 


för serverutrymmet

  © 2001 KÖPING-KOLSVA OK
Skicka synpunkter på sidan till webmaster