ungdom senior/junior kolf-stugan arrangemang kokboken styrelsen blandat start
 

Välkommen till Köping-Kolsva OK:s hemsida.
  
Här hittar du alltid färsk information om klubbens aktiviteter.

    Nyheter

2004-07-26 17:58

På Gång

10-mila                                                                                                  (27/4 2003)
Grattis till alla KKOK-löpare som deltagit i årets 10-milakavel.  Herrlag 1 kammade hem en  193:a plats. Christer som kaxigt sagt i fredagens tidning att vi skall klå Arboga höll på att få äta upp en och annan sko; Marcus som startade som 213:e nästan 22 minuter efter Arboga som ställde upp med L-Å Andersson, rutinerad och stark som få. Marcus gjorde nu ett kanonlopp,  plockade 20 placeringar,  tog också in alla 22 minuter på Arboga och var ytterliggare 1 minut före en trött LÅA. Lag 2 kämpade väl och tog sig in på en 282:a plats..
På damsidan så kom lagen i samma ordning som de var anmälda D1 sprang in på en 103 plats och sedan kom lagen i tur och ordning 226, 263, 317 och 344:e plats. Ungdomarna gjorde fina insatser också trots att de hade lag med en högre medelålder att kämpa mot. U1 kom på en fin 146:e plats, U3 226:a och U2 målade på en 245:e plats.
Grattis !!
!! Alla lag fullföljde !!
Här hittar du resultat >>
Bilder från lördagen >>, söndagen >>

Kartor finns att hämta, damernas hos Ulrika, herr och ungdom hos Kenneth eller vid träningen på tisdag.
Jukola                                                                                           (24/4 2003)
Trots Tiomilatider har också planeringen mot Jukolakavlen börjat. 
Vi har hyrt en buss och hoppas naturligtvis på många lag även till Jukola.
Är du intresserad av att följa med till Världens största kavle. Anmäl intresse här >> Tävlingen äger rum 14-15/6,  se inbjudan. Vi vill ha in din anmälan redan till 5/5, detta pga vi vill ha möjlighet att fylla de tomma stolarna i bussen med "icke-KKOK:are".

10-milaträning                                                                                      (23/4 2003)
Resultat från dagens tiomilaträning.  Ej länkade namn utan bara bricknr och tider.  Resultaten presenteras i avläsningsordning.  Resultat >>

Bilder från en kul träning >>
Silverjakten                                                                                          (20/4 2003)
Erik Waldemarsson tar ännu en seger i H20. Niklas Profors H16 får även idag se sig slagen av norske Öyvind Watterdal som på ett suveränt sätt tagit tre raka i denna påsktrippel. Niklas har visat en hög och jämn nivå på sitt orienterande under de här tre dagarna och han tycker det ska bli skönt med lite vila för den ömmande vaden. Samtliga KKOK löpare gjorde fina insatser men de stora resultaten uteblev, tyvärr. Bara att ta nya tag och kämpa på, vinna är inte allt , men väldigt kul.
Schweiz landslag deltog på Silverjakten och dominerade H21M totalt. Det berodde på att de tog en "kort" bana som uppvärmning inför träningsveckan i Norberg som förberedelse till 10-mila nästa helg i Kungsör.
Bilder från tävlingen >>
Resultaten finns här >> eller här >>

"Sura-Korten"                                                                                     (19/4 2003)
KKOK har i strålande solsken och 15-20 grader varmt tagit flera framskjutna placeringar på andra deltävlingen i årets Påsktrippel, som anordnas av Vandrarringen, Surahammars SOK och Sala OK/OK Norden. KKOK-segrare i dag är Erik Waldemarsson H20, Karin Waldemarsson D16 och Sara Profors D14, Stefan Hedlund Ö2 på andraplatser hittar vi Josefin Eriksson D12, Niklas Profors H16, Ulrika Johansson D40. Tredje platser tog Sofie Landqvist D12, Simon Hedlund H12, Mats Birkestål H45, Sandra Burén
Vi gratulerar och önskar alla framgång i skogen.
Bilder från tävlingen >>
Resultaten finns här >>

Marcus Eek och Sara Profors segrare i Ramnässkogen            (18/4 2003)
I strålande vårväder så fortsättet KKOK´s ungdomar att göra fina resultat i årets första deltävling av Påsktrippeln. Marcus tog hem segern i Ö8 och Sara i D14 knappa minuten före en av de svåraste konkurrenterna i länet Alva Ohlsson VSOK. Frida Grinneby en av klubbens nya orienterare sprang in på en fin 2:a plats i Ö2 dryga minuten efter segrande Agneta Vikström OK Hedströmmen. Trea i samma klass var Christina Englöf. En annan löpare som gjorde en utomodentlig prestation var Niklas Profors H16 som tog en 4:e plats efter suveräne Öyvind Watterdal, Tönsberg Norge, som tog hem klassen med c:a 6 minuter före Johan Winterås, Västerbergslagen, och Johan Goth, Kvarnsveden. Niklas var 41 sekunder efter Johan Goth som förra säsongen var helt överlägsen i klassen H14. Det verkar som Niklas vinterträning gett resultat, hoppas att säsongen fortsätter på detta fina sätt. Idag besvärades Niklas av en ömmande vadmuskel och är lite orolig att det ska störa helgens tävlande.
Här kan du se bilder från Långfredagslöpet >>

Resultaten hittar du här >>
Magazin KAK...                                                                                    (17/4 2003)
..uppmärksammar KKOK´s duktiga Karin Elgh  med en helsida. Inte nog med det, de hade ytterligare en helsida om klubbens veteraner och deras regelbundna veterantävlingar.
Klicka på minisidorna här till höger så kan du läsa artiklana.


Svealandsmästerskapen                                                                      (16/4 2003)
Klubben har åtagit sig att arrangera Svealandsmästerskapen. Tävlingen kommer att gå av stapeln 9/8. Detta datum är vikt för dessa mästerskapstävlingar, - Svealands. Götalands och Norrlandsmästerskapen. Därför är det ett stort upptagningsområde och det kan bli uppåt 1000 deltagare. Tävlingen kommer att arrangeras i Svensbo, ca 5 km NV Kolsva. 
KKOK-medlem: Boka in detta datum, din hjälp behövs. Du kommer att bli kontaktad inom kort, hör du inget och vill hjälpa till; kontakta någon i styrelsen.

Pigg pensionär, Nils-Gunnar Svensson i Bbl                                 (15/4 2003)
Bärgslagsbladet har uppmärksammat ännu en orienterare. I dagens tidning fanns följande artikel >>

Spännande och tuff orienteringshelg                                              (14/4 2003)
Robert Grann en av segrarna vid Arosträffen i helgen. KKOK hade stora framgångar i helgen. Se bild och artikel från Bbl 14/4 2003 OCR-scannad text av artikel. 
Resultatlista från Aros träffen.
Resultatlista från Kjula IF.
Resultat från Rånäskaveln.


Tävlingslägret i Leksand   2-4/5                                                         (6/4 2003) 
Kom i håg att anmäla dig till tävlingslägret i Leksand  denna vecka! Gäller alla orienterare och o-orienterare i klubben. Mera info längre ner på sidan. Anmäl till Kenneth, tel 0221-178 10 eller maila kenneth.larsson@koping.net, senast fredag. 

Lång SM                                                                                                  (6/4 2003)
Karin Elgh D20 gör en mycket fin insats på Lång SM och slutar på 15:e plats i det 147 damer starka startfältet. Linda Ohlsson även hon i D20 sprang in på en på en 97:e plats. Anna Andreasson D21slutar som 79:a. På herrsidan  var det Erik Waldemarsson H20 som sprang bäst och hamnade på 53:e plats, Robert Grann slutade som  69:a av 169 startande. GRATTIS till fina insatser och lycka till i fortsättningen. Se alla resultat >>

Hallsta i sol och vind         Se väder och vindsidan !                         (6/4 2003)
KKOK var i Hallstahammar och sprang HOK´s Nationella med närmare 60 löpare. Till tävlingen var 724 st. anmälda, alla anmälda dök inte upp på startlinjen i det kalla och blåsiga vädret.
Thomas Eek var åter igen två i H18 och Cristian Larsson 9:a lika som i Etuna. Niklas P sprang in på en 6:e plats i H16. I H14 hittar vi John Hedlund på en 5:e plats. H12 mönstrade fyra löpare Erik Jensen, Olle Sjögren, Simon Hedlund och Kim Olsson, bäst sprang Erik som  kom in på en 6:e plats. Bland damerna så kan vi nämna  våra Malin - Johansson och Kruse som i D18 sprang in på 5:e resp. 7:e plats. D16 där hittar vi Karin Waldemarsson som 7:a och Annika Johansson på en 11:e plats. Sara P gjorde åter ett bra lopp i D14 genom att komma 4:a, andra KKOK tjejer i samma klass är, Linnea Hedlund på en 7:e plats och Malin Landerdahl 12:a. I D12 startade 5 st. KKOK löpare och av dessa så lyckades Josefin Eriksson bäst med en 3:e placering och tätt efter närmare bestämt 18 sek. kom Sofie Landqvist som hamnade på en 5:e plats. I Inskolning hittar vi Samuel Hedlund, julia Eriksson och Melina Carlsson alla med godkända resultat.
Bland de äldre så nämner jag att både Gunborg Sundberg D75 och Henry Jakobsson H80 besvärades av att det var för lätta banor, de löpstarka hade fördelar. Både Gunborg och Henry kom "bara" 2:a i sina klasser
, från sprungna med drygt 2 resp. 1 minut. Se alla resultat >>  Bilder från Hallsta
Lång-SM Prologen                                                                                (5/4 2003)
Utanför Hässleholm sprang 5 KKOK - löpare dagens prolog på Lång SM. Bäst lyckades Karin Elgh hon sprang in på en fin, fin 8:e plats bara 47 sek. efter Anna Lampinen  Södertälje - Nykvarn. Klassen D 20 som de springer i är stenhård med 147 startande idag och under de två första minuterna kom det in 36 löpare som i morgon startar med jaktstart !! (Gruppresa ?). De övriga KKOK löparna hamnade i mitten eller något under i sina respektive startfält. Dagens resultat hittar du här >>

Marcus Eek vann H20 på OK Tor´s ungdomstävilng                      (5/4 2003)
Med nästan 6 minuter vinner Markus Eek årets stora ungdomstävling i Eskilstuna. Förhållandena var väldigt mycket April, med sol, blåst, snöflingor, men arrangemanget fungerade bra. Banorna var fina tyckte ungdomarna.
Trevligt att se så många ungdomar  kämpa i vårsolen. En del i nya klasser andra i samma getingbo som förra året. Klubben mönstrade med nitton löpare och alla gick i mål. Grattis !!!   Thomas Eek kom in på en fin andraplats, 24 sekunder efter ettan i H 18, Cristian  Larsson tog 9:onde platsen i samma klass. Sara Profors gjorde sitt första lopp efter vinterns benbrott och överraskade med en 10:de plats i D14. Niklas Profors H 16 kom in på en hedrande 31:e plats i ett startfält på 92 löpare. Erik Jensen sprang in på en 20 plats av 78 startande. I D12 var det 80 startande och där har KKOK en trio som sprang in på 20, 24 och 25:e plats och det var i tur och ordning Josefin Eriksson, Anna Birkestål och Sofie Landqvist. Grattis alla som sprang. Se resultaten >>

Vintercupen                                                                                            (5/4 2003)
Den 10:e och sista deltävlingen i vintercupen har avgjorts i Hörnberga.
Se resultat

Uppskattade träningspaket inför tiomila !                                        (4/4 2003)
Den senaste tiden har säkert de flesta av er sett orienterare från klubbar som vanligtvis inte håller till här i våra trakter. Som bekant går årets 10-mila av stapeln vid Lockmora, i Kungsör och eftersom vi har flera liknande kartor kommer storklubbar som norska Halden och finska Lynx hit och springer på våra träningspaket. I paketet ingår bland annat Johannisdal, Hörnberga och Tisjön på Varghedsbladet.
Vecka elva var Ravinen här, det bodde i Kolf-stugan över helgen och tränade flera pass. Vår söndagsträning samma vecka var en nästintill perfekt bana på Hörnberga som mätte närmare tio km. Där räknade jag till närmare 100 löpare i skogen trots att bara några få från Ravinen var där, 35 lokala löpare, 30 från IF Thor, 20 från Tumba- Mälarhöjden och sen en handfull från Söders SOL.
Förra veckan (v13) var Lynx här med ett herr och ett damlag, vi tränade tillsammans med dem på lördagen, det var Mats K’s bana på Tisjön som gällde. Trots att det bara var 5 km från start till mål passerade ett tiotal gulklädda löpare mig i hög fart innan jag var tillbaka. Beröm till Mats för en rolig bana.
Till helgen kommer Angelnieminen Ankkuri och Halden hit, bland annat för att springa en nattbara vid Hörnberga som provsprangs av 20-talet KKOK’are på vintercupen igår 3 april. // Johanna K

Göta meddelar                                                                                      (30/3 2003)
Årets Stadskuponger har kommit. I år kostar de 50 kr/st och ger 30 kr i vinst. Hur många kan du hjälpa till att sälja ?
Hör av dig till Göta, maila eller ring tel. 163 34.

Svartnatta i Vingåker                                                                       ( 28/2 2003)
KKOK har varit i Vingåker för att delta i den årliga 2-mannabudkavlen. TC var beläget, föga naturskönt men funktionellt, i en cementvarufabrik ett par mil SÖ om Vingåker. Även om dagen varit varm och skön så blev det framåt nattkröken svinkallt för de deltagande och publik. En del upplevde terrängen som lättlöpt andra hade oturen att hamna i risiga partier. Flackt var det i alla fall. Vi ställde upp med 6 st herrlag, 1 damlag och 1 lag i öppen klass.
Resultat för klubben:
Herrklassen: 58: Erik/Robert, 63: Markus/Ola,  84:Thomas/Macke, 86: Arne/Christer, 88: Håkan/Anders Roffe och Roland fick tyvärr utgå.
Damklass: 13 Ulrika/Malin
Öppen klass: 32: Cristian/Maria
Se kompletta resultat    Se bilder

       


Tävlingsläger för alla åldrar i  Leksand                                         (27/3 2003)
Vi kommer i år att åka på tävlingsläger till Leksand med ungefär samma upplägg som fjolårets läger i Hjo. Leksands OK har tävlingar 3-4 maj, klassisk på lördagen och budkavle på söndagen. För inbjudningar se länk.  1 och 2:a maj har Dalaporten OL i Avesta tävlingar. För de som har fredagen ledig kan ett tänkbart upplägg vara att tävla i Avesta på fredagen och därefter åka till Leksand. Annars är det avresa tidigt lördag morgon. Vi har förbokat ett antal platser på Molnbyggens lägergård, pris 75:- per dygn och deltagare. Se länk till deras hemsida. Där finns all info. Det finns också plats för husvagnar, pris 150:- /dygn med elplats. Vi vill ha anmälan om deltagande senast 11 april till kenneth.larsson@koping.net  eller på telefon 0221-17810 Anmälan till resp tävling göres på vanligt vis, via klubben on line eller till Helena. 
KOLF-stugan                                                                                       (24/3 2003)
Vi har nu bytt lås i ytterdörrarna i KOLF-stugan. Nya nycklar kan kvitteras ut hos Pelle Andersson, Ålundavägen 6, Kolsva. Tel. 0221-51369
Göta Kåberg                                                                                        (23/3 2003)
är nu klubbens nya klädförvaltare när det gäller tävlingsdräkter och klubboveraller. De nya overallerna har ännu inte kommit men vi väntar med spänning på att de ska dyka upp. Troligen efter påsk.
Klubben vill tacka Thomas Ström för hans arbete med klädförvaltningen.

Klubbens ungdomar                                                                          (23/3 2003)
De yngsta och ungdomar upp till 16 hade upptaktsträff med träning vid KOLF stugan , det avslutades med bad och fika i Malmabadet Kolsva. Detta var uppskattat av alla även föräldrar och syskon.
Se bilder >>
......13-16 har varit på distriktsläger i Uppsala vid IF Thors klubbstuga. Det var ett lyckat läger med träningar i fin terräng och vackert väder, för alla glada och trevliga ungdomar. En bra start på säsongen.
Se bilder >>

Intensiv orienteringshelg!                                                                (23/3 2003)
I fredags och lördags avgjordes Kringelnatta/träffen utanför Nykvarn på Almnäs garnison. Lågt deltagande på fredagen, men fler på lördagen. Störst framgång hade Karin Elgh i D18L, 2:a alldeles bakom rumskompisen (från OL- gymnasiet i Sandviken) Samtidigt hade gänget upp till 16 år upptaktsträff i Kolsva som avslutades med bad i badhuset. Idag avgörs Måsenstafetten i Oxelösund med stort deltagande från klubben.

Resultat, se länkar från tävlingskalendern. Se också fotografier från lördagen i Nykvarn. Länk


Premiär i Halland                                                                                 (7/3 2003)
Säsongspremiären är nu avklarad! Ett gäng bestående av Roland N, Christer J, Thomas Eek, Malin J, Cristian L och  Robert G har sprungit Kattegattnatten i Halmstad. Enligt Christer, på knastriga telefonledningar, har alla genomfört sina lopp med beröm godkänt! Se resultat. I dag ansluter Linda O, Johanna K och Anna A. Gänget har också sällskap av Arne Hägg från Arboga. Hallandspremiären  fortsätter idag med Hallandsklassikern och avslutas med Hallandsstafetten på söndag. Kompletta resultat med sträcktider hittar ni efterhand via tävlingsprogrammet. (Finns längre ner till höger) Nu finns också resultat från lördagens tävling. Resultat lördag.

VinterCup 9                                                                                       ( 12/3 2003 )
Resultat VinterCup 9

VinterCup 8      
Här finns resultaten >>

VinterCup 7  
Resultat finns här >> 
VinterCup deltävling 3   
Deltävling 3 Resultat hittar du på här >>
VinterCup deltävling 1 och 2 
Resultat  VC 1 hittar du här >> 
Resultat VC 2  finns Här >>
Totalställningen efter 3 deltävlingar finns här >>

Träningspaket inför 10-mila                                                           ( 16/2 2003)
Köping Kolsva OK kan nu erbjuda intresserade klubbar och lag träningspaket i speciellt utvald terräng som är mycket lik årets
10-milaterräng. Tävlingsområdet söder om Kungsör ligger på en rullstensås som  sträcker sig upp i Hedströmsdalen. KKOK har ett antal kartor från detta område som två träningspaket ligger på. För information se vår sida om träningspaket >>


KKOK firade                 (9/2 2003)
10 års jubileum

Lördagen den 8 Februari blev en minnesvärd kväll då 150 medlemmar firade klubbens 10 åriga era, samtidigt tackade klubben alla som hjälpt till att genomföra Kort SM på det suveräna sätt som det gjordes. Tänk vilken fantastisk klubb vi har. Festdeltagarna bjöds på god mat, trevlig underhållning samt dans. Dessutom så visades bilder från delar av klubbens historia, dessa bilder kan erhållas på CD mot självkostnadspris om någon så önskar. Då inkluderas även bilderna från festen som du kan se här >>


Nils-Gunnar Karlsson tackas för
Kort SM arrangemanget av nya
 ordförande Bjarne Jensen .

En sammanfattning av kvällens program hittar du här >>
SM visan hittar du här >>
Träningshelg                                                                                         (2/2 2003)
 Träningshelgen blev lyckad.  Lördagen startade med ett löppass för att sedan följas upp med Bowling KM för juniorer och slutligen planering av vårsäsongen.  Resultatet i Bowlingen kommer.
Söndagens Vinter Cup samlade 40 talet löpare.  Denna gången gästades vi av Västerås SOK.  Mats Kåberg hade lagt utmanande banor i förlängd klassisk distans.  Resultaten hittar du här >>

Beröm till Kort-SM i Köping                                                            (20/1 2003)
Beröm till KKOK för Kort-SM arrangemanget i intervju med Per Forsberg på alternativet. Läs intervjun >>

Vinter Cup                                                                                          (20/1 2003)

Söndagens Vinter Cup gav rekord deltagande, 40 st, flest i år.
Bra väder och barmark bäddade för många träningssugna. Deltagarna blev inte besvikna. Mats B, hade lyckats hitta  fina stråk.   Resultat >>

Torsdagens nattsprint i Nibbleskogen sprang 31 st.  Mats Kåberg hade lagt kluriga banor som uppskattades av deltagarna.  Resultat >>

Nästa deltävling är den 2/2 och då är det förlängd klassisk. Anmäl här >>
Andra klubbar är välkomna. Det är föranmälan för att ha garanti för att få starta. Ett fåtal vakans-kartor finns dock. Det är inritade banor. Anmäl er via klubben-on-line. Hela tävlingsprogrammet finns upplagt synligt för samtliga klubbar. 

Övriga deltävlingar hittar du i  Hela Programmet >>


Aktivitetskalender.                                                                               (6/1-2003)
För att försöka få en helhetssyn på alla klubbens aktiviteter så har vi gjort en kalender med alla nu inplanerade träffar, tävlingar,  möten mm. Alla träningar skall också med så småningom. Saknar ni något? Maila till Kenneth Länk till kalendern hittar ni  här >> och även längst  ner i "På Gång" kolumnen.

Nytt År -                                                                                                   (2/1 2003)
Nya tag, saknar du något på denna rensade sida, gå till gamla startsidan där hittar du det som hände under 2002. ==>>

Vinterträning                                                                                    ( 19/11 2002)
Styrkegympa på måndagar i Elundskolan 18.00. Löpning innan 17.30.
Löpning tisdag och torsdag IKW-stugan 18.00, söndag KOLF-stugan 10.00.
VinterCupen har startat, totalt 10 tillfällen i vinter.  3 klasser och med Sportident. Hela Programmet >>
Arboga vinterserie.  Arboga OK har ett antal tränings tillfällen i vinter, både natt och dag-OL.  Mer info på Arbogas sida   klicka här >>

Fakiren 2002                                                                                       (14/12 2002)
Fakiren avgjordes idag i Arboga.  Bra väder ( ingen snö ) och bra banor gjorde att de flesta av 50 talet startande var nöjda efter loppet.  Efteråt var det ärtsoppa, eftersnack och prisutdelning.
Fakiren vanns av Marcus Eek för tredje gången. Marcus vann med nästan 40 min före lillebror Thomas.
Omvägen ( dam priset ) vanns av Ulrika Johansson. Ulrika var kaxigt säker på en ny inteckning då hon "glömt" vandringspriset hemma.
Resultat på Arbogas sida >>

KOLF stugan              (10/11 2002)
Pelle A, stugvärden, önskar att fler medlemmar ställer upp och deltar i städningen av stugan. Idag är det c:a tiotalet medlemmar  som delar på städningen, men med det medlemsantal som finns i klubben så skulle det kunna bli ett städpass per medlem och år om alla ställde upp och "drog sitt strå från stacken." 
Ni som kan tänka er att ställa upp och hjälpa till en fm. / em. per år vänligen ring Pelle A och anmäl er. Tel:  513 69.


Klubbstugan i Kolsva
Se bilder från stugan !
Den går att hyra /låna för
stora och små tillställningar.


Anmäl dig via klubben-on-line                                                            (10/3 2002)
Från och med i år kan du anmäla dig själv via vår hemsida kopplad till klubben-on-line.
Du anmäler dig själv genom att välja tävlingskalendern och går till rätt tävling. Välj "medlem", lösenord är samma som till 5-dagars. Kan du det inte skicka ett mejl till webmaster
Gå direkt dit genom att markera här. 
Vecka 17
U= ungdom till 16 år
JS= junior och senior

Måndag 
Nyköping

Tisdag

 U
-JS: Gemensam 10-mila-träning  Arboga. Avresa IKW-stugan 17.30 Samling 500m S Mc- Donalds kl 17.45.
.

Onsdag
U Teknikträning 17.30. IKW-stugan, medtag SI-pinne
JS:  

Torsdag
JS: 10-milalagen löpträning 18.00 IKW-stugan. Genomgång 10-mila efteråt kl 19.15
 

Fredag

Lördag
10-mila

Söndag
10-mila

Aktivitetskalender

Inbjudan

Tävlingsprogram
Våren 2003

Resultat

Resultat 2003

Uppdaterat

Senior/junior 24/2

Upphittat

 

Tidigare år

Startsidan 2002

Bytes/Säljes

 

 
 


Träningsvädret

För mer detaljerad prognos klicka här

Här hittar du information om våra träningspaket som vi kan erbjuda er klubb.

Vi tackar 


för serverutrymmetKöping Kolsva OK
Box 243
731 25 Köping© 2001 KÖPING-KOLSVA OK
Skicka synpunkter på sidan till webmaster