ungdom senior/junior veteran kolf-stugan arrangemang kokboken styrelsen blandat start
 

Välkommen till Köping-Kolsva OK:s hemsida.
  
Här hittar du alltid färsk information om klubbens aktiviteter.

    Nyheter

2004-07-26 17:59

På Gång

Prova på bilorientering                                                                   (3/3 2004)
Fredag den 5 mars finns det möjlighet att prova på bilorientering. Kolsva MS arrrangerar en nybörjarträning klockan 19:00 vid motorklubbens lokal i Kolsva. Det finns möjlighet till en genomgång hur det fungerar innan start. Lämplig utrustning är en vanlig standard bil, penna, linjal, ficklampa samt kartbord (en skiva att ha i knät). Vid evetuella frågor ring Ola och Yvonne på tele:51920. Länktips:www.bilorientering.com
Ungdom HD13-16                                                                           (3/3 2004)
Anmälningar till VOF:s läger 13-14/3 senast söndag till Birken
VinterCup/SpringCup                                                                   (2/3 2004)
I kväll var det premiär för 2004 års Vintercup.  Det var också en deltävling i Springcup varför vi gästades av många löpare från Västerås.
Årets vinterserie blir en vårvinterserie med 5 deltävlingar.  Mer info kommer inom kort.  Resultat från deltävling 1 >>

VM-info i Arboga                                                                         (24/2 2004)
Hans Andersson
kommer till Arbogas klubbstuga den 23 mars, klockan 19.30. För att informera om VM. I första hand om starten. Han vill att vi från Köping också skall komma. (Frivilliga, se mailinbjudan)
Alla som är intresserade är välkomna.


USM-gruppen i Västmanland                                                    (23/2 2004)
Västmanlands USM grupp har startat sin träning inför årets USM som går i Kilsbergen 11-12 sept. första VM-helgen!!?  USM gruppen har nu träffats vid två tillfällen. Det första var i Hallsta för några veckor sedan och senast nu i lördags i Västerås i Orientalen. Ca 20-talet ungdomar deltog på träffen. Programmet bestod av en poängorientering på 90 minuter som vanns av en KKOK löpare. Efter en uppskattad lasagnelunch fick ungdomarna lyssna på ett föredrag om att förbereda sig inför viktiga tävlingar. Föredragshållare var Anna Thomasdotter och Elin Johansson. KKOK har ett flertal ungdomar som aspirerar på en plats i årets trupp. Det är 15-16 åringarna Niklas P, Maja L, Eric E, Annica J, Sara P, Linnéa H. Träna bra och Lycka till !

Massage                                                                                       (10/2 2004)
Yvonne Carlsson går just nu en utbildning i idrottsrelaterad massage.
I denna utbildning ingår det praktik, och nu behöver Yvonne lämpliga offer att praktisera på. Det är gratis och det enda som du ställer upp med förutom dej själv, är din namnteckning. 
Ring och boka tid; tel 702 30  eller 519 20. Endast för de över 15 år.

VM-möte i Västerås                                                                   (10/2 2004)
Bjarne, Göta och Svenne var i måndags 9/2, på ett informationsmöte om VM. Där blev vi informerade om den uppgift som man vill att KKOK ska sköta tillsammans med Arboga OK under VM veckan. Efter genomgången, var vi eniga om att detta klarar vi tillsammans KKOK och AOK.
TISDAG den 17 Februari kl. 19.00 vill vi träffa alla som redan anmält sitt intresse och övriga intresserade medlemmar  i IKW-stugan.
Vi kommer att presentera den uppgift som vi har att genomföra, samt önskar få in ytterligare några namn på funktionärer. Vi kommer troligen att ha den "bästa uppgiften" av alla, då vi kommer att få uppleva VM på mindre än armlängds avstånd.
Välkomna
Har du inte möjlighet att komma på tisdag, var vänlig kontakta någon av oss, Bjarne, Göta eller Svenne
Här finns senaste informationen om VM.    pdf >>      word >>

O-ringenfilm                                                                              (7/2-2004)
Se en snutt av O-ringenfilmen.
Länk >>  Klicka sedan på länken Web-TV. 
Vilka KKOK:are kan man skymta i filmen?  Det finns minst 3 st!

Tävlingsresa till Danmark                                                        (15/1 2004)
Vi åker helgen 12-14 mars på tränings och tävlingsresa till Danmark och springer Nordjysk 2-dagars.  Avresa på torsdag den 11 mars.
Läs mer på seniorsidan.
Anmäl dig till Christer snarast, eller senast 1 februari.

Dopinglista                                                                                     (7/1 2004)
Ni som av en eller annan anledning äter medicin, t.ex för astma, diabetes mm, har skyldighet att ta reda på om det finns några ej tillåtna preparat i medicinen.  Kontrollera 2004 års dopinglista, se länk >>
I vissa fall räcker läkarintyg och/eller anmälningsplikt. 
Läs mera om detta på RF:s hemsida >>. Detta är VIKTIGT!
Skriv på listan för "RENA VINNARE" >>

Bingolotter                                                                                 (30/12 2003)
Du kan nu prenumerera på bingolotter, detta för att du alltid ska vara säker på att ha din/dina lotter varje vecka. En annan fördel är att du avlastar våra "Bingolottogubbar" så deras energi kan användas till annat föreningsarbete. Det finns två sätt att prenumerera på lotter, antingen pratar du med "din" leverantör och får en beställningssedel, eller så går du in på bingolottos webbsida och laddar  hem beställningssedeln. Här är en länk dit >> 
OBS!  Glöm inte ange Köping-Kolsva Orienteringsklubb

Tid över i jul ?                                                                          (17/12 2003)
Här kan du testa, om du kan namnen på dina klubbkompisar. >>

Vem har fisken ?>>
Nya  medlemmar                                                                      (14/12-2003)
Intresset för Västmanland och Köping är stort inför VM nästa år.  Flera landslag vill komma hit och träna.  Många av  kontinental löparna behöver träna i nordisk terräng för att kunna hävda sig.
Tre lovande Franska löpare har för att kunna utveckla sig tagit kontakt med klubben och vill träna och tävla med oss under nästa säsong.  
De kommer att komma i perioder om några veckor och den första blir i anslutning till tiomila. Läs mer på Junior/seniorsidan

Harald Sundberg                                                                        (30/11 2003)
...rapporterar från två Norgeäventyr i år.
Veteran VM >>
Blodslitet >>

Fakiren 2003                                                                              (29/11 2003)
Drygt 50 löpare startade i årets upplaga av Fakiren som genomfördes i gråmulet höstväder med........ Läs mer
arrangemang
Resultaten är rättade pga ett missförstånd.
VM Funktionärer                                                                        (28/11 2003)
Fler och fler hör av sig för att delta en eller flera dagar som funktionär. Men, ännu så finns det behov av ytterligare funktionärer. VM kommer att behöva 800 personer som gör 2800 dagsverken så tala nu om vad du vill göra i VM-arbetet. Har du frågor eller vill anmäla dig som funktionär kontakta  SE Profors

Västmanlands Skogskarlars stipendium                               (24/11 2003)
har tilldelats Karin Elgh för goda insatser under SM-tävlingarna . Karin får 500 kr för 3:e plats på Sprint, 300 kr för 10:e platsen på Natt-SM och 300 kr för 10:e platsen på Klassisk. GRATTIS.
Naturpasset                                                                                  (24/11 2003)
Av
de åtta startkort vi fått in (av 50 sålda Naturpass) har vi dragit tre vinnare.  Juhani Lehtola, Ewa Windahl och Ingegerd Öberg vinner varsin KKOK-handduk.
Årsavslutning 2003                                                                    (23/11 2003)
Årets årsavslutning var välbesökt, uppskattningsvis var det ca 115 personer som applåderade och skrattade och fikade på en trevlig tillställning. Eftermiddagen i Nibbleskolans matsal bjöd både på sedvanliga tal, nykomponerade sånger av årets KKOK kör (se & hör), dessutom så hyllades KKOK´s suveräna Karin Elgh för att hon har haft ett mycket framgångsrikt år i D18 klassen med ett SM brons på topp. Vidare delades det ut medaljer och priser till framgångsrika medlemmar. Sara och Niklas Profors blev årets flicka respektive pojk med flest poäng i poängjakten. Malin Johansson fick pris som länets bästa D18 i Kort och Dag från Västmanlands Skogsflickor, dessutom erhöll hon discokulan av Roland N. Cristian Larsson blev uppmärksammad som årets KKOK:are. Sedan har vi alla klubbmästare, nattlöpande ungdomar  mfl. som hedrades. Tack för ett gott fika.
Resultat i Poängligan >>
Resultat i Älghornet >>
Bilder från avslutningen >>

Sprint-KM                                                                                  (22/11 2003)
Dagens Sprint-KM bjöd på kul banor i Nibbleskogen.  Mats K hade lagt banorna som bjöd på mestadels skog och lite park på slutet. Efter tävlingen var det dags för årsavslutningen med massor av prisutdelningar.
Resultat med sträcktider >>

Planeringskonferens Herrfallet                                              (16/11 2003)
KKOK var representerade på årets Planeringskonferens vid Herrfallet. Inbjudna föredragshållare var Lotta Stigsdotter SOFT och Mats Troeng som berättade om träning och kost mm. för deltagande ungdomar.
Se bilder >>
Läs mer >>

Rodhenloppet 2003                                                                     (1/11 2003)
 Sara Profors och Linnea Hedlund vann  D14 klassen i årets Par-nattävling. De var 1.34  före tvåorna från VSOK Alva Olsson  och Åsa Holmberg. Länets D14 tjejer fortsätter att ligga i topp i sin åldersklass vilket de gjort under hela denna säsong. Vi hoppas att de tränar bra i vinter och kan hålla samma fina klass även i framtiden.
Läs mer >>
ungdom
Träningsläger i Spanien                                                         (28/10 2003)
Det finns fortfarande möjlighet att följa med till Alicante 21-28/2 nästa år. Vi är i dagsläget 10 st anmälda. Billigaste resan just nu som vi hittat är med KLM till Barcelona, - från Arlanda med byte i Amsterdam. Man får då antingen åka tåg till Alicante och hyra bil där eller hyra bil direkt i Barcelona. Priset för flygresan är om man bokar idag, 1776:- t.o.r.
Vi har hittat en fin anläggning med lägenheter Gran Vista, se länk 
Pris 2850:- per vecka för en stor lägenhet för 4 personer, 3140:- för 6 bäddar.
Kontakta Christer eller Kenneth för mera info.

Daladubbeln 2003                                                                          (19/10 2003)
I strålande höstväder genomfördes årets Daladubbel i Falun, på Lugnets Riksskidstadion. Årets Daladubbel hade rekord........se ungdom sidan.
Se resultat >> Filtrerat>>
Se bilder från helgen >>

O-ringen 2004                                                                             (13/10 2003)
Det är dags för första anmälningsomgången till O-ringen 2004. Sista anmälningsdag är 03-11-01.
Bokning av camping, parkering och bussbiljetter ska göras före 15 maj 2004.
Anmälningsavgiften ska betalas till KKOK:s postgiro 160932-0 i samband med anmälan.
Info hittar du på www.oringen.com
Ev. frågor besvaras av Göta tel. 163 34.

25-manna-2003                                                                     (12/10 2003)
Läs om våra lags insatser i 25-manna länk>>


Helgens resultat                                                                            (6/10 2003)
World Meeting >>Filtrerat >>
Österåkerkaveln >>
OK Enen >> Filtrerat >>
Höst-Sprinten >> ;   Filtrerat >>
Klubbslaget IF Thor >>Filtrerat >>

Skol-SM 2003        ( 28/9 2003 ) 
6 st av våra juniorer har tävlat i Skol-SM i Partille och har gjort bra resultat. Läs mer på
senior/junior-sidan

Milronden Nora                                                                               (27/9 2003)
Kortdistans resultat >>   Filtrerat resultat >>

Klassiskt resultat >>      Filtrerat  resultat >>
Patrullnatt i Gnesta                                                                        (27/9 2003)
Några ungdomar var med på OK Klemmingens patrullnatt.
Se bilder >>
Resultat >>

Forum för unga ledare                                                             (21/9 2003)
SISU inbjuder till en utbildnings och inspirationskväll. Ungdomar mellan 16-25 år bildar en grupp och vuxna ledare över 26 bildar en grupp. Vissa aktiviteter är gemensamma. Träffen hålls på Forum 20/10  Läs mer>>

Ung-VM final i Sala                                                                         (20/9 2003)
Niklas och Sara Profors tog hem totalsegern i H16 resp D14. För Niklas del var segern ....... Läs mer på
ungdom-sidan.
Träningsläger i Spanien                                                              (16/9 2003)
Juniorer och seniorer erbjuds att följa med till Alicante, Spanien under sportlovet. Avresa Lö 21/2 och hem lö 28/2. Om vi bokar nu blir priset  för flygresan 1 800:-. Tillkommer kostnad för boende, mat, bil samt kartor. Intresseanmälan till Christer, tel 14901 eller mail . Ju tidigare vi bokar flyget desto billigare blir det. De första kommer att boka redan nu i veckan. Vi åker med SAS lågprisflyg Snowflake.

KOK träffen resultat  >>                                                                 (14/9 2003)
Resultat Hagaby GoIF >>                                                                (13/9 2003)
Vinster blev det för numera segervana Ulrika Johansson i D40 och för Cristian Larsson i H20. 2:or i sina klasser blev Mats Birkestål i H45 och Josefin Eriksson i D12.

Natt DM                                                                                               (6/9 2003)
Här hittar du de filtrerade resultaten från Natt DM i Hugelsta >>

DM helg                                                                                             (31/8 2003)
KKOK har haft flera segrare i helgens DM tävlingar. Det startade i lördags i Kjula på korten där Alf L. H55, Ola L. H50, Marcus E H20, John H H14, Gunborg S D75, Sara P D14, Karin S Ö4 och Rolf L Ö2 vann sina klasser. Det fortsatte på söndagen utanför Norberg i klassiskt med Stig T H55, Marcus E H20, Niklas P H16, Gunborg S D70, Karin E D18, Karin W D16, Sara P D14 och Anette G Ö4 segrade. KKOK har dessutom flera andra och tredjeplatser under denna DM helg. Se alla resultat.
Kjula 30 /8 >>
Norberg 31/ 8 >>
Bilder från dagarna >>

Lång-100 söndag 17/8                                                                   (17/8 2003)
Seger till Thomas Eek och Ulrika. Niklas Profors gjorde sitt livs lopp. Läs mer här >>

Barkenträffen                                                                                   (11/8 2003)
Karin Elgh överlägsen. Seger med mer än 10 min. Läs mer här >>

Svealandsmästerskapet  9 Augusti                                            (9/8 2003)
I strålande sommarväder avgjordes idag Svealandsmästerskapen. 1401löpare var anmälda. Det blev tuffa lopp med värmen och långa banor. Lite seg resultatgivning i början pga. krånglande dator som tappade bort några namn i utskriften trots att resultaten fanns i databasen. 
Här finns resultaten och sträcktiderna

Nu finns det några bilder från dagen också, se här >>
Medlemsförmån GASOL                                                            (30/7 2003)
Alla medlemmar i KKOK erbjuds att köpa Gasol till grillen eller husvagnen, osv.  till rabatterat pris. Byte 11 kg tub 310 kr och 6 kg tub 215 kr.
(OK´s priser P11 394:-, P6 246:-) Intresserad kontakta SE Profors

O-Ringen Uddevalla                                                                     (24/7 2003)
Efter tre dagars tävlande så har KKOK nått toppen vid etapp två utanför Lilla Edet. De två som segrade är Gunborg Sundberg D75 och Hanna Kruse D20.
Resultat hittar du här >>
Bilder från de tre första dagarna här >>
Liten dagbok här >>
Fler bilder här >>

Gotland 2 & 3 dagars                                                                   (28/7 2003)
Vi var några från KKOK som var på Gotland i år och sprang i annorlunda terräng som gav nya erfarenheter och nya sår på armar och ben. En trevlig vecka var det. Se själv nedan.
Bilder från veckan hittar du här >>

Sverigelistan                                                                                 (14/7 2003)
Vill du ha lösenordet till Sverigelistan.  Hör av dig till Roland

Ny @ mailadress ?                                                                       (13/7 2003)
Vår kassör har ny mailadress, se blandat-sidan och Mailadresser.
Har du ny mailadress eller saknas du på listan, meddela det till SE Profors så rättar vi till det.

SI-pinnar                                                                                             (7/7-2003)
Vi provar igen om några är sugna att sälja?
Funderar du på att skaffa den nya häftiga personliga SI-pinnen från Sportident (se länk), där du kan välja färger (KKOK:s såklart) bricknummer, förslagsvis personnummer. Har du kanske någon överbliven SI- pinne som ligger att skräpar i byrålådan, känner någon kompis som slutat?? 
Iså fall finns möjligheten att sälja tillbaka pinnen till klubben för 100:-. Kontakta någon i styrelsen eller Helena Hedund för mera info.

Familjekavlen 2003                                                                     (11/6 2003)
Efter ett bedrövligt väder under hela dagen, så slutade det regna lagom framåt kvällen. Därmed ökade chanserna till en lyckad familjekväll i Johannisdalsskogen. Denna gång var det familjen Grann som hade på sig att arrangera,  i och med att  dom vann förra året. Det är enbart "rena" familjelag som kan vinna och därmed få den stora äran att arrangera nästa års tävling. Grann´s med Robert i spetsen kan ta åt sig äran av ett alltigenom lyckat arrangemang som i år hade lite av VPT-stuk  med korta banor inom ett litet publikvänligt tävlingsområde med varvning i anslutning till målområdet. I år hade 24  lag anmält sig, de flesta helfamiljelag. Detta att jämföras med fjolårets 20 lag. Det var hela tiden tufft tätt och ovisst hur det skulle sluta. Inför sista slutrundan på sista sträckan vid varvningen  var det Niklas-arna Profors och Landkvisti ledning halvminuten  före Christer Johansson.  I mål var det ålder och rutin som var avgörande och Landkvist får därmed åter
 igen den stora äran att anordna nästa års tävling. Landkvistarna vann även 2001. Kvällen avslutades också sedvanligt med hamburgare och dricka. Tack för maten trivselkommittén!
För slutställning se länk här >>
Bilder från Janne E´s kamera >>
Till höger ser vi Niklas L som 3-e-sträckslöpare i vinnande laget.

Startsidan före 1 juni hittar du här >>
Skogsplantering 24-25 maj           (18/5 2003)
Här hittar du några bilder från denna fina planteringsdag med djupfrysta plantor som fick delas med kniv så de skulle gå att plantera.
Bilder hittar du här >>

Närkedubbeln dag 2                                                                        (18/5 2003)
Marcus Eek springer in på en 4:e plats i H20 Elit, och Hanna Kruse blir 5:a i D20 Elit, Grattis !
Dagens bild
Resultat >>

Filtrerade resultat Elit ; Övriga  klasser.
Närkedubbeln                                                                                   (17/5 2003)
Korten - dag 1 gick i en för många av oss ovan terräng. Flera av klasserna hade banor som gick i stenig och svårlöpt terräng med  många punkthöjder och branter. Det var en  rolig orientering men kanske lite svår. Christer J gick fel, på väg till start och sedan fick han vända när han startat för han hade glömt definitionen !!! Det gäller att vara fokuserad på uppgiften, -var ute i god tid och dubbelkolla allt är mitt råd. Sofie Landqvist  D12 och Sara P D14 var de KKOK löpare som lyckades springa in på en tid så de fick pris.
Bilder från dagen >>

Resultat >> Klicka på startlistor !?
Filtrerade resultat Elit  ; Övriga  klasser.

Naturpasset                                                                                       (11/5 2003)
Från och med 12/5 finns Naturpasset att köpa på Intersport, Bissen´s.
Priset är 50 kr och kontrollerna sitter ute till och med 28/9.

Beröm till Kort-SM i Köping                                                         (20/1 2003)
Beröm till KKOK för Kort-SM arrangemanget i intervju med Per Forsberg på alternativet. Läs intervjun >>

Anmäl dig via klubben-on-line                                                      (10/3 2002)
Från och med i år kan du anmäla dig själv via vår hemsida kopplad till klubben-on-line.
Du anmäler dig själv genom att välja tävlingskalendern och går till rätt tävling. Välj "medlem", lösenord är samma som till 5-dagars. Kan du det inte skicka ett mejl till webmaster
Gå direkt dit genom att markera här. 

Vecka 10
U= ungdom till 16 år
JS= junior och senior

KALENDER Januari-
Juni


Måndag: 
UJS:
Löpning 1745 och styrkejympa 1800-1930 Elundsskolan

Tisdag:
UJS:  
IKW-stugan Spring-cup  Gemensam start 18.00. Kom i god tid! 

Onsdag: 

Torsdag: JS
Inomhusträning i friidrottshallen Västerås.Avresa Skinngubben 1900
eller
POPs vintercup i Arboga. 

Fredag: 

Lördag: JS Aktivitet meddelas senare

Söndag: 
JS:
KOLF-stugan 10.00 Löpträning 
(2 tim) 
Medtag vätskebälte
Möte efteråt 

Inbjudan

Tävlingsprogram
 

Resultat

Uppdaterat

Styrelsen 18/2 2004

Upphittat

 

Tidigare startsidor

Start 31/5 2003
Start 27/4 2003
Startsidan 2002

Bytes/Säljes

VJ skor 39-40 med ny sula. Mkt fina.
Profors T: 129 29

Klubben online

INNEHÅLL
Nyheter
» Distrikt
» Förbund
Aktuellt
» Aktivitetskalender
» Anslagstavla
Tävlingar
» Tävlingskalender
Marknad
» Marknadsplats
Föreningsinfo
» Organisationsdata
» Medlemsöversikt
» Gruppöversikt
Verktygslåda
» Logga in
» Support

 

 
 


Träningsvädret

För mer detaljerad prognos klicka här

Följ VM arbetet på
VOF´s hemsida.


Vill du vara funktionär under VM?
Läs här >>
Anmäl dig här >>

Vi tackar 


för serverutrymmetKöping Kolsva OK
Box 243
731 25 Köping

PG: 16 09 32-0© 2001 KÖPING-KOLSVA OK
Skicka synpunkter på sidan till webmaster