ungdom senior/junior veteran kolf-stugan arrangemang kokboken styrelsen blandat start English
 
Ungdomssidan  
Här finns info om träningar samt reportage och bilder från tävlingar.
 

    Ungdom

2008-09-28 21:29

Ung-VM 20080927
Många ungdomar kämpade på i Ung- VM finalen i Arboga i lördags. Totalt har ca 35 st KKOK- ungdomar varit med i de fem deltävlingarna och många har nått fina resultat. Vi saknade dock flera ungdomar under finalen. Hoppas ni kommer igen till våren, ni behövs! Köping- Kolsva OK fick tre segrare och dom var från vänster D12 Melina Carlsson, D14 Johanna Larsson, H16 Janne Selkälä.

Familjeläger 22-24/8 2008 i Riddarhyttan 
Nu är der dags igen för den gamla traditionen med ett familjeläger i Riddarhyttan. Ta med er tält, husvagn eller snabba er och boka stuga så att ni kan bo kvar och delta på de aktiviteterna som vi ska ha tillsammans på lördagen. Vi har inte lyckats hyra loftet där ungdomarna brukar bo. Klubben kommer inte i år att bjuda på hamburgare utan alla får ta med sig egen mat att grilla denna gång.
Se till att anmäla er till alla tävlingarna också. Det är tre st tävlingar i perfekt orienteringsterräng, med gångavstånd från Liens Camping. Det kommer också att finnas några extra pannlampor att låna till fredagens natttävling.
För mer info om tävlingarna se OK Hedströmmens hemsida
Anmäl er till Yvonne så att hon vet hur många som kommer att delta, senast den 17/8. Eller kontakta henne för frågor om lägret.

Distriktsmatch 2008
5/8  Avresa till årets distriktmatch började i Köping. Vi var 7st från KKOK, Sabina, Rebecca, Janne, Johanna, Evelina, Niclas och Teresa.
Resan fortsatte via Hallsta, Västerås, Sala och Hedemora för att stanna vid resmålet Floda by utanför Borlänge. Klockan 13.00 gick första start, 34 ungdomar i åldrarna 13-16 representerade Västmanland. Terrängen var kuperad och banorna svåra, speciellt i HD13.
Login var förlagd till Skräddarbacksskolan, där vi sov på hårt underlag i skolsalar. Efter dusch och middag var det dags för prisutdelning, där hördes Västmanland deltagare klart högst. 

Klockan 20.00 var det dags för ”sing-star” tävling, där var Västmanland bäst och vann. Efter kvällsfika och disco var det dags att sova.6/8 Klockan 8.00 var det dags för frukost, följt av laddning inför sprinten. Starten gick 10.00 vid Skräddarbacken, banorna gick i skogs-, park- och bostadsområden. Västmanland tog revansch ifrån gårdagens långdistans. Flera pallplatser blev det. Prisutdelning och lunch följde sen. Klockan 13.00 gick bussen hemåt med Kent Jarlekrantz som chaufför, Klockan 15.30 var vi åter vid Skinngubben med 7st trötta men "nöjda" ungdomar.

Med som ledare var Hans Westman VSOK, Stefan Bjurstedt HOK, Elisabeth Elmertoft NOK, Marie och Frank Larsson KKOK. Inviduella resultat se www.obasen.nu (Tryck på winsplits online)

Resultat Långdistansen                        Resultat sprinten
1. Dalarna          16.27h                         1. Dalarna              5.37h                          

2. Uppland         16.34h                         2. Uppland             5.55h

3. Gästrikland    20.54h                         3. Västmanland      6.32h

4. Västmanland  20.57h                         4. Gästrikland        7.09h

5. Hälsingland    23.42h                         5. Hälsingland       8.05h


Ungdomens Tiomila 2008.
Ungdomens tiomila är tillsammans med Dala-dubbeln Sveriges största ungdomstävling med ca 1800 deltagare. Den avgörs varje år helgen efter O-ringen i trakterna av Skövde nu vid Billingen.
 KKOK har alltid haft tävlingen som en viktig del i vår tävlingsplanering. Vi har stolta traditioner med bl a seger i stora klassen 1986 men även i tjejklassen har vi flertalet placeringar på 10-bästa listan. Men det var också några år i början av 1990-talet som vi inte fick ihop några lag. Och jag minns så väl glädjen när vi åter kunde delta i tävlingen 1997.
HD12-laget till höger. Klickbar bild. Från höger, översta raden: Rebecca Stafström, Benjamin Sahlin,
Rasmus Bergsten,

 Rasmus Möller, Julia Eriksson, Rebecca Mårtensson, Melina Carlsson, Samuel Hedlund och Alexander Backeus.Just nu har vi lite tunt på grabbfronten i H 18-klassen och då är det naturligtvis viktigt att de löpare vi har ställer upp för klubben och sina kamrater eftersom några sträckor är lite tuffare.
Nu hade vi 4 lag anmälda, ett D18, ett HD18 och 2 lag i HD12.HD 12 startade först på fredagskvällen kl 18. Melina C och Rasmus B var våra starters.
Det är extra roligt när KKOK omnämns av speakern och så blev det när Melina var i täten vid första radiokontrollen. Och in till växling var hon snabbaste tjejen med sin elfte plats bland över 80 löpare. För Rasmus gick det inte lika bra , han sprang förbi ettan och fick vid tvåan vända tillbaka och hamnade förstås på efterkälken. På sträckorna därefter sprang Samuel H, Alexander B, Rebecca M och Julia E  in första laget  på en slutlig 49:e plats. Det är bara att konstatera att det fattas en del i löpstyrka. Men det är bra att få känna på hetluften. I andra laget kämpade Benjamin Salin och Rasmus Möller från AOK bra och Rebecca S som var med för första gången och har nytta av det nästa år.
 Nästa start var kl 02.30 för HD18 laget och eftersom vi inte fyller laget med bara killar så blev det tre sträckor som sprangs av tjejer.
Janne S var starter och gjorde det kanonbra, 41 min på 5,6 km natt som 59:e inte alls långt efter de 18-åriga killar som var i täten. Johan E var tänkt på str 2 men fick flyttas till långa 5:e
efter Johns återbud. 
Vi fick istället plocka in Sofie från D18-laget på andra. Hon sprang runt sina 5,6 km på 57 min men tappade till 71. Nästa natt-sträcka 4 km hade vi Niclas L, riktigt bra lopp på 32 min och vi behåller placeringen.
När Gabriella Wadman, ny för i år i klubben, går ut på fjärde är det ljust och bra var det för Gabriella har aldrig sprungit på natten. Hon tar 2 platser och skickar ut Johan E på 7,7 km och han plockar ytterligare 5 st.
Nu är det tre kortsträckor som löps av Sabina/Rebecca B, Erik H samt Gustaf L. Den 9:e är 6,1 km och där har vi lånat in Rasmus Elmertoft från Norberg. Laget ligger på 68:e och Simon H får springa ut i omstarten. Där krossar han allt motstånd och är snabbast i omstarten. Laget hamnar på 62:a plats.
D 18 startar kl 05.30 men jag tror hela laget var vaket redan då. Vi borde ha ett riktigt bra D18 lag med 4 17-åringar och Johanna L, men nu blev det inte så.  Klassen har nästan 90 lag och vår Anna B gör ett bra lopp som 31:a med 31 min på 4 km. Josefin bommar lite och vips åker vi ner till 52. Teresa var tänkt som parallell-löpare men nu får hon själv springa sträcka tre i tufft motstånd och tappar till 67.
Johanna L får till det bra på 4:e och plockar till 60.
Den långa slutsträckan anförtros Sandra B som dock går ut lite i ingenmansland på den 6,1 km långa sträckan. Sandra är inte nöjd med sitt lopp men laget in på 59:e plats.
Med bästa laget och dess kapacitet borde vi varit ca 30 min snabbare och hamnat ca 30.( Min personliga åsikt).
Jag hoppas att alla ungdomar har haft en kul natt och vill tillbaka och kämpa mot andra klubbar nästa år då stafetten avgörs i Ulricehamn.

Macke


Tiomila 2008, ungdomskavlen.
Strong insats av KKOK:s ungdomar!!

Lagen i årets ungdomskavle skulle i år bestå av två tjejer och två killar och den gemensamma åldern fick inte överstiga 58 år. Detta medförde att det blev lite pussel att sätta ihop två lag.
Första sträckan sprangs i förstalaget av Janne S och i andralaget av Niclas L.
Båda gör ett bra lopp och Janne växlar på en 76:e plats och Niclas som är året yngre får det lite jobbigare med tempot och växlar på en 221:a plats bara 12 min efter täten.
 På andrasträckan fick vi se två topp-prestationer. Melina C i förstalaget som trots sina tolv år springer upp laget till en 45:e plats! Erik H i andralaget vecklade ut sina ben och plockade 95 placeringar upp till 126:e plats!
Tredje sträckan sprangs av Johanna L i första och Gabriella W i andralaget. Johanna slet som ett djur med pollen och en tilltagande värme och växlade på en 85:e plats, imponerande. Det friidrottande nyförvärvet från Hallsta, Gabriella Wadman som ännu inte riktigt kommit igång med skogslöpningen i år gjorde en stark insats och växlade som 149:a.
Viktor H och Sabina H fick avsluta i första respektive andralaget. Viktor, något otränad, kämpar starkt och springer in laget på en mycket hedrande 77:e plats mindre än 15 minuter efter täten. Sabina H som fick dagens tuffaste uppgift att som 15-årig tjej springa sista sträckan tillsammans med en massa 15-16 killar gör ett kanonlopp och för in andralaget på en 211:e plats av mer än 340 lag!
Sammanfattningsvis kan man säga att det blev en mycket tät och rolig ungdomskavle med riktigt fina kämpainsatser från våra KKOK-ungdomar!

Träff HD13-16
På lördag (12/1-08) är det årets första träff för klubbens HD13-16 tillsammans med de övriga i samma klasser i Västmanland. Vi deltar först i Vintercupen i Köping (se Pågång v 2) i Nibbleskogen. Därefter samlas vi i KOLF-stugan för dusch och äta av medhavd matsäck. När vi har duschat och käkat klart är det USM-info för HD16 och regelgenomgång för de övriga. Vi beräknas vara klara ca kl 14.30. Frågor? ring Henrik 0221-550 50 eller 070-632 76 03. GLÖM INTE MATSÄCK OCH OMBYTE!

KKOK ungdom 9:a i Vasastafetten
När 17:e upplagan avgjordes av Vasastafetten startade två lag från Köping.
Köping-Kolsva OK´s orienteringsungdomar hade tagit initiativet till att delta i Vasastafetten som går i Vasaloppsspåret, en sträcka på 9 mil som delas på tiosträckor. Löpningen går omväxlande på spångar över myrar och i skog, grusvägar, stigar, stenigt och ojämnt underlag som sätter löparna på hårda prov.
När starten gick på lördagsmorgonen kl. 08.00 var det närmare 350 lag som kom till start. I klassen mixed med totalt 178 lag hittar vi de två Köpingslagen KKOK ungdom och Köpings Kabel TV. Thomas Eek, KKOK och Christer Gullbrand, Kabel TV tog hand om förstasträckorna och växlar i Smågan som 31:a respektive 106:a. För KKOK ungdomarna tog Simon Hedlund över stafettpinnen och skulle förvalta den i 14 km, vilket han gjorde med bravur, Simon växlade till Sofie Landqvist som trettonde löpare i klassen. Tävlingen gick vidare och KKOK ungdomarna vara uppe på en sjätteplats som bäst, men många lag hade både äldre och mer rutinerade manliga terränglöpare på de två avslutande sträckorna som var runt 10 km långa. Dock höll Linnéa Hedlund på nionde sträckan och Sara Profors som avslutade god fart så slutresultatet blev en niondeplats. Lagledaren John Hedlund som själv sprang sjättesträckan och då förde upp laget till en sjätteplats säger att alla är mycket nöjda med den slutliga nionde platsen, drygt 32 minuter efter segrarna Dalaregementets IF. Övriga i KKOK laget var Johan Englöf, Eric Englöf, Victor Holmberg, Josefin Eriksson.
Köpings Kabel TV slutade på en 95:e plats.


U-10-mila 2007
Nu i helgen har ungdomarna varit på ungdomens-10-Mila, ungdomarna som sprang HD12 de startade på eftermiddagen med två lag.
De två som startade på första sträckan var Melina och Daniel. Dom gjorde en kanonbra lopp och höll ihop första sträckan och växlade över till Samuel och Alexander.
Den mer lite erfarne Samuel kom lite före i mål, men Alexander kom i mål strax efter.
Sträcka tre var en parallellsträcka som sprangs av Julia, Rasmus, Evelina, Nina och Andrea, 
Julias rutin gjorde att hon drog ifrån de andra. Evelina gjorde ett mycket bra lopp i sin första riktiga tävling (förutom parkorientering).
Sistasträckan, där Erik gick ut för lag ett gjorde ett kanonrace och plockade flera placeringar.
Vi hade lånat in den pigge AOK:aren Oscar Johansson som gjorde en bra insats och tog ut sig totalt men plockade placeringar.

Alla ungdomarna gjorde mycket bra insatser,

Senare på kvällen intog de det gröna militärtält där det pratades historier långt in på natten.  


VPT-final                                                                                                                             (10/6 2007)
I kanonväder, nästan för fint och varmt för dom som sprang, avgjordes idag den 5:e och sista deltävlingen i VPT. Tävlingen var förlagd till Sturevallen som TC, precis utanför centrum i Arboga med start mitt i stan och sedan via Ahlövsparken vidare under järnvägen på gräsmattor och ängsmark tillbaka till löparbanorna på Sturevallen.
I dag fick vi 3 stycken delsegrar som togs av Eric Englöf i H20, Johan Englöf i H16 och Viktor Holmberg i H14. 2:or idag blev Anna Birkestål i D16 efter omöjliga Filippa Lundberg, Johanna Larsson i D14 och av årets överraskning i i D10. Josefin Löfgren.
Sammanlagt fick vi segrar i H20 och H14 genom Eric E och Janne S, bägge redan klara innan start. Men Janne fick ändå hård konkurrens av Viktor Holmberg som kom starkt på slutet av VPT-serien med 2 segrar på raken. 
I H16 var Viktor Öhlen från Surahammar redan klar slutsegrare men Johan Englöf gjorde en fin avslutning genom att vinna idag.
I H12 blev Erik Homberg bäste KKOK:are med en 4:e-plats som bäst.
I H10 kom Robin Bajec totalt 7:a  och hade som bäst en 3:e plats.
Går vi sedan över till tjejklasserna så kommer vi direkt till D16 eftersom vi inte har någon representant i D20.
I D16 slutade Anna Birkestål på 2:a plats med 1 seger och 3 2:aplatser. Näst bästa KKOK-tjej blev Sandra Burén på en 5:e plats.
Johanna Larsson i D14 slutade som totaltvåa med tre 2:a-platser som bästa resultat.
Sabina Hedlund slutade 6:a i klassen.
I D12 slutade Melina Carlsson 4:a efter en jämn serie med 5:a som sämst och 2:a som bästa resultat.
Julia Eriksson kom totalt 6:a i klassen. Här i klassen har vi många tjejer som verkligen tagit ett steg framåt sedan i fjol. Rebecca, Teresa, Hanna och Sofia med flera.
Josefin Löfgren slutade 3:a i D10 efter att ha kommit 2:a två ggr och 3:a en gång. Näst bäst från klubben blev Michelle Valerion.
Sen har vi ju också alla löften i Inskolningsklassen: Gustaf, Julia, Klas Kristin, Oskar, William, Dennis med flera. Många har ju redan gått upp och springer tävlingsklass. BRA jobbat.

Vi syns på Ung-VM i höst!

Orienteringsupptakt                                                                                                          (19/3 2007)
I lördags var det den traditionella upptakten för våra barn och ungdomar i föreningen. Det var ca 40 barn med föräldrar som dök upp vid kolf-stugan på lördagsförmiddagen. Dagen började med information om kommande säsong och vi gick igenom tränings- och tävlingsprogrammet. Sedan var det tipspromenad som Yvonne hade arrangerat. Det blev en kort slinga runt huset, då vädret var kallt och blåsigt. Men sen blev det desto varmare med bad och bastu i Kolsva badhus. Där presenterades också vinnarna i tipspromenaden och pris i form av påskägg delades ut.
Det var många barn och ungdomar som inte träffats under hela vintern och det märktes på den höga aktivitet, skoj och skratt som bassängen upptogs med.
Vi ledare kände oss nöjda efter dagen och tror på en bra kommande säsong med stor gemenskap.
Ungdomsledarna KKOK
Se Planering >>            Information >>

Årsavslutning                                                      (20/11 2005)
Årets avslutningsfest  hölls i Nibbleskolans matsal. Det delades ut många fina priser. Hundratalet KKOK:are närvarade och fick även njuta av en mycket lustfylld föreställning framförd av klubbens ungdomar och juniorer. Det blev ett sammandrag över årets "kalkon & kyckling". Macke  fick en egen text till  GT´s Tuffa Tider -Det gäller att stämpla rätt. Birken fick göra ett bejublat framträdande till "Alexander kyckling" och en del annat trevligt.
(Videon kommer troligen att säljas till förmån för KKOK´s ungdomsledare) Birken och Macke tar upp beställning efter hand. Boka ditt ex. nu!
När det gällde prisutdelningen gick inga ungdomar  lottlösa från avslutningen. Alla som deltagit och gjort fina resultat premierades. Pokaler och andra priser delades ut. Klubbens olika klubbmästare hyllades med plaketter.
Årets Pojk & Flicka (som har samlat flest poäng på årets tävlingar) blev i år Simon Hedlund H14 och Sara Profors D16.
Niklas Profors, H18 erhöll vandringspriset Älghornet (utdelas till klubbens mest framgångsrika junior /senior under året).
Årets KKOK:are blev Stig Karlsson för hans jobb med kartor och banläggning.
Bilder från avslutningen >>     Årets Pojk & Flicka >>     Älghornet >>

Smålandskavlen 2005
Smålandskavlen 2005 gick i Nybro denna helg, och Birken och jag hade förmånen att vara med våra ungdomar. Ett H16 och ett D16-lag mönstrade vi i denna nordiska kavle som startar med en individuell natt-sträcka på lördagskvällen som följs av tre dagsträckor med jaktstart. Först ut var Sara P i D16 som är vår säkraste löpare och ett bra nattlöp är mycket värt . Mycket riktigt, Sara fick till ett kanonlöp med kvällens tredje bästa tid. Simon H i H16, som visat fin nattform, grundade med att vara 35:a mitt i startfältet.
Vi inkvarterades i skola som vi hittade efter viss möda. Otroligt, ingen snarkade på hela natten (tror jag ). Våra ungdomar studsade ur sovsäckarna på morgonen, den extra timmen gjorde susen. Frukosten som serverades på en annan skola innehöll bla en kanon-god havregrynsgröt.
Först ut av våra i jaktstarten var Linnea H som trea, hon jagades av Västerås en minut senare. Linnea fick till det riktigt bra och släppte endast Tullingetjejen förbi sig. Sofie L hade nästa sträcka och hon konstaterade, när tjejen från OK Tisaren sprang förbi och sade att” nu kör vi”, att det inte gick. Men fortfarande hade laget en femte plats.
Sista sträckan sprang Anna  B som visat bra löpform. Hon mötte äldre och starkare tjejer men kunde ändå som nia hålla undan för bl a St Tuna och Västerås. Jubel i busken!
I grabbarnas omstart var det John H som skulle jaga. Och det var precis vad han gjorde. Från 35 upp till plats 18!. Kanonbra!
Johan Englöf som detta år gått fram rejält höll denna placering och det var tydligen mer än brorsan Eric hade räknat med eftersom Johan fick skrika efter honom. I brådrasket att få av sig överdragsjackan glömdes en viktig detalj - kompassen. När Eric vid startpunkten upptäckte fadäsen blev taktiken att hålla järnkoll på kartan hela tiden. Och facit blev som Eric sa ” kanske mitt bästa lopp i år ” och han plockade ytterligare fyra placeringar. Och laget slutade på 14:e plats.
Kvalitet är rätta ordet för denna kavle. Allt – marka, toaletter, dusch med bastu, fältlunch, byggnationer på TC, målfålla, belysning under natten, speaker (Ola Gustavsson), terräng ock kartor osv höll högsta klass.
Att sen solen lyste hela söndagen värmde tillsammans med våra ungdomar.
Tack ska ni ha.
Macke och Birken.

Daladubbeln 2005                                                   (16/10 2005)
Årets Daladubbel blev en solig och trevlig tävling, c:a 25 ungdomar från KKOK  deltog i en av årets roligaste ungdomstävlingar. Tävlingen inleddes under lördagen med sedvanlig Kortdistans i stafettform och fortsatte under lördagen med den omtalade Långdistansen som är ett riktigt kraftprov för ungdomarna. Årets TC var beläget i Gryksbo c:a 1,5 mil norr om Falun vid ortens idrottsplats som ligger i en gammal bruksmiljö vid sjön Tansen. I det väder som rådde under helgen så var det en mycket vacker miljö skrudad i höstens alla färger.
Tävlingen blev nog ett minne för de flesta då KKOK hade bokat in sig på "lyxhotell" i Falun med swimmingpool. Resultatmässigt så gjordes det många fina prestationer i den kuperade och steniga terrängen. Tävlingen lockade c:a 900 patruller så toppen av Sveriges ungdomsorienterare var samlad till en trevlig helg med orientering och disco samt trevligt umgänge. Kan inte tro annat än att alla åker på Daladubbeln nästa år också ???
Se bilder från Dag 1 och Dag 2 >>      Se resultat >> Välj Daladubbeln till vänster.

Ungdomens Jukola 2005....                                     (26/8 2005)
...... blev en minnesvärd resa för KKOK´s ungdomar. Fredagen den 19 augusti startade äventyret med buss från Big Inn. Med på bussen var fjorton löpare och tre ledare samt en fotograf och chaufför. Stämningen var på topp nu skulle vi till grannlandet i öster. Dock skulle vi plocka upp tjugotvå löpare plus ledare i Västerås från VSOK.
Resan gick utan problem, Janne rattade bussen med säker hand och bromsade med ”retarden” så bromsarna skulle sparas för tillfällen då de behövdes bättre.
Framme vid Silja terminalen fick alla sina biljetter, sen var det att vänta ….. m.a.o. var vi på plats i tid.
Väl på båten blev det mat, buffé för många. GOTT! Sängen väntade på alla kl. 23, vi skulle upp ”en timme tidigare” imorgon.
”Frukostbuffé”
Buss till Rauma c:a 9 mil norr om Åbo. Dagen bjöd på ett strålande väder alla var på toppen humör och förväntningarna var stora.
Tävlingen startade kl. 11.00 med John H och Daniel H på första sträckan i lag 1 och 2. John växlade till Simon H och sen i tur och ordning sprang Anna B, Johan E, Linnéa H Sara P och Niklas P.
Daniel släppte iväg Eric E, Sandra B, Sofie L, Josefin E, Malin L och avslutare var Anders Olby från VSOK.
Lag 1 lyckades ganska bra slutade som 48 av 195 lag. Lag 2 missade en stämpling men alla sprang sina sträckor och har smakat på den finska terrängen.
Segrade gjorde Halden SK 1, före Tullinge 1, Hababy GoIF 1. Bästa finska lag blev Tampereen Pyrintö 1 som slutade på en fjärde plats. Västeråsarna som vi delade buss med hade två lag som fullföljde. VSOK 1 blev 44:a och VSOK 3 126:a, lag två missade även de en stämpling.
Totalt var det 22 lag från Sverige, förutom KKOK och VSOK var det Tullinge, Hagaby, Tisaren, Stora Tuna, Tumba-Mälarhöjden och Snättringe-Södertörn i div kombinations lag. KKOK slutade som åttonde rena klubblag. Bra jobbat.

Nu var det bara hemresan som återstod. Mellanlandning i Nådendal hos Mumintrollen. Båt hem, "Buffé" fullbokat så det blev "dagens",  inte lika bra som ...... men ok. Båt och bussresan gick utan problem. Tänk vilka fina ungdomar vi har i klubben, trevliga och skötsamma. Skräpade inte ens ner i bussen, vilket Janne hade hört att ungdomarna från en annan svensk klubb hade gjort. Deras chaufför var inte glad, men det var vår Janne! Tack Janne.
Se bilder >>


Distriktsmatchen 2005                                                      (13/8 2005)
Distriktsmatchen  i orientering för ungdomar mellan tretton och sexton år har i veckan avgjorts i skogarna väster om Söderhamn. I dagarna två kämpade ungdomar från Västmanland, Dalarna, Uppland, Gästrikland och Hälsingland på distanserna Lång och Sprint. Västmanland representerades av trettio löpare från distriktets olika klubbar. Från KAK-klubbarna var tretton löpare uttagna att mäta sina krafter mot övriga distrikt .
Tävlingarna startade med långdistans och Köpingslöparen Sara Profors, D16 lyckades bäst bland KAK löparna, hon sprang i på en andraplats bara åtta sekunder efter lagkompisen Alva Olsson, Västerås. Köpingstjejen Linnéa Hedlund slutade på en 7:e plats.
I D14-klassen på den inledande långdistansen slutade Anna Birkestål på en fjärdeplats och Sofie Wetter från Arboga som åtta.
I Herrklasserna hittar vi två Hedlunds grabbar på var sin femteplats, Simon i H14 och John i H15. Eric Englöf slutade 9:a i H16 första dagen.
Dag två var det Sprint som gällde och i D16 slutade nu Sara Profors på en fjärdeplats, 48 sekunder efter Alva Olsson. Dessa två tjejer har under alla år varit otroligt jämna, det är ofta sekunder som skiljer dem åt och nu kommer de att bo och träna samt studera ihop på orienteringsgymnasiet i Hallsberg under tre år.
Bland killarna avslutade Simon Hedlund, H14 med en sjätteplats 57 sekunder efter segraren Gustaf Eriksson, Dalarna.
Västmanland slutade på en tredjeplats i Distriktsmatchen efter segrande Dalarna och tvåan Uppland.


Upptakts träff för de yngre                                                     (19/3 2005)
rdagen den 19 mars hade Köping Kolsva OK en mycket trivsam upptaktsträff för de yngre grupperna. Träffen genomfördes trots att våren inte kommit så långt i våra trakter som man hade hoppats på. Trots den sena våren startar snart tävlingarna, så det är hög tid att planera in träning och tävling.
Ledaren Pernilla Öberg inledde dagen med en presentation av vårens aktiviteter. Samt en genomgång om hur man själv (en förälder) anmäler sig till tävlingar via Klubben Online.
Sedan fortsatte dagen med att alla ungdomarna delades in i lag för en fyrkamp. Grenarna som man skulle tävla i var slangbella skjutning, ordjakt, puzzel på tid och ”Så ska det låta” med Micke ”Rönna” Rönnlund.
Tävlingen blev en mycket jämn och spännande kamp. När lagens poäng skulle räknas ihop så blev det ooolidligt spännande, det slutade med ett lag med tjejer segrade, sedan kom de övriga lagen på delad andra plats. Alla deltagarna fick en fin vattenflaska i belöning för sina fina insatser.
Därefter var det dags att åka till Kolsva badhus för dagens avslutande aktivitet, fika och bad.
Se Bilder >>


Rodhenloppet 2004                                                                        (6/11 2004)
Alla hade inte sin pannlampa med till Alunda, men fotografen bjöd på upplysning. Ungdomarna hade kul och placerade sig på andra och tredjeplatserna i flera klasser. Bra jobbat i mörker, regn och kyla.
Här kan du se några bilder från tävlingen >>

Resultat >>
Pannkakslöpet                                                                            (28/10 2004)
 .....man missar inte PANNKAKSLÖPET som KKOK arrangerar för ungdomarna upp till 14 år i samband med säsongsslutet. I år var det jakt efter en Beruansk Pilgrimssnork. Jakten började med att Don berättade om en gammal gubbe som tappat bort en bild av "snorken" som som han träffat den 4 maj  i över 50 år . Nu ville han ha hjälp att hitta .......
Se bilder från jakten >>

Skogstibble, Uppsala.                                                                                   (23/10 2004)
Niklas Profors, Köping Kolsva OK stod som segrare i H18 Elit i årets upplaga av
 Oktober-Racet i orientering. Tävlingen genomfördes i skogarna runt Skogstibble, Pelle Svanslös hemtrakter. Niklas provade sin kapacitet i klassen H18 Elit trots att hans tävlingsklass i år är H16. Banan mätte 4,1 km och segrartiden för Niklas blev 29.43. Tvåan Calle Grape, Stora Tuna IK var hela 4.07 efter och trean Johan Hamelius, Säterbyggdens OK var ytterligare 32 sekunder efter Niklas. Niklas säger att det var ett perfekt lopp hela vägen, inga missar, möjligen att man kunde ha tjänat 10-15 sekunder på ett annat vägval till näst sista kontrollen, lätt att säga nu i efterhand när man vet hur det ser ut i terrängen. Det vägval jag gjorde var en säkrare väg till kontrollen. Niklas berättar också att han vann sin ordinarie klass i gårdagens Natt –KM. Där även syrran Sara var med och vann D16. Sara Profors stukade dock foten under nattävlingen så hon vilar idag för att om möjligt delta i söndagens Sprint KM.

Se bilder >>


Österåkerkavlen                                                                        (2/10 2004)
KKOK- ungdomarna deltog i årets Österåkerkavle som gick ca 3 km NO om Åkersberga  Centrum. Tävlingsbanorna var förlagda i en terräng som är måttligt till kraftigt kuperad. Skogspartierna ligger i närhet av bebyggelse, bitvis stigrikt. Med dessa förhållanden har våra ungdomar gjort fina insatser. D16 kom på en andra plats 25 sek efter VSOK, H16 laget blev fyra, segrade gjorde Rehns BK med ca 15 minuter före KKOK. H14 killarna kom tia, 11 minuter efter Säterbygdens OK, D14 stämplade tyvärr fel. Det är bara att bryta ihop och komma igen ;-). Ungdomarna sov över i Täbys klubbstuga efter att de hade varit på restaurang  (Mc Donalds) och njutit av någon god måltid. Vilket de är väl värda. Söndagen bjöd på en klassisk tävling med samma TC. Johan Hedlund slutade på en fin 3:e plats i H14, Niklas P kom tvåa i H16 och Sara P vann överlägset med ca 11 minuter.
Resultat från kavlen. >>                   Sträcktider mm

Bilder >>
Resultat klassisk >>                         Sträcktider mm
Sara Profors trea på Skol-SM                                                 (26/9 2004)
Skol-SM avgjordes i Ronneby nu i helgen, Sara Profors sprang hem en bronsmedalj i klassisk distans.
Skol SM startade med Sprint i lördags och där blev Niklas Profors bästa 16 åring i klassen Gymnasieelever Herrar.  Niklas blev också bästa elev från OL-gymnasiet Alléskolan i Hallsberg där han nu studerar och tränar. Niklas kom på en tolfte plats bara 1,30 efter segraren
Patrik Karlsson,  Nordenbergsskolan. Eric Englöf slutade på en 59:de plats för grundskoleelever. Sara P kom på en hedrande 15:e plats i damklassen för grundskoleelever.
Söndagen med klassisk distans blev Sara Profors stora dag med en tredje plats i  D15 efter Sara Garpenlund, till vardags KFUM Örebro. Niklas gjorde några missar idag, så han slutade på en 21:a plats, men hans klasskompisar tog hem alla tre medaljplatserna samt sjätteplatsen i H16, så han får glädjas med Alléskolans framgångar. Eric E slutade dagens lopp på en fin 25:e plats i H15. Grattis alla.
Resultat och bilder >>

Mossfotboll i Arboga >>                                                              (23/8 2004)
Ung-VM                                                                                           (7/8 2004)
Första deltävlingen har genoförts i strålande solsken med VM-glans. I samband med  finalen i VM-testen i Sprint så sprang våra ungdomar etapp 1 i Ung-VM cupen. Bilder och resultat hittar du på Ung-VM sidan.
Ung VM har ny WEBB adress: www.koping.net/uol

U 10-mila                                                                                     (31/7 2004)
Köping Kolsva OK hade ett kombinationslag med Arboga OK i HD18 på årets U 10-mila och årets placering är ett framsteg mot förra året. 46:a av 72 fullföljande lag (87 startade). Det innebär att vi förbättrade oss med tjugotre placeringar mot förra årets sextioniondeplats. Våra damlag mix med AOK och Hallsta gjorde också fina insatser. Lag 1 slutade 48 av 98 fullföljande lag(105 startande). Lag två slutade på en fin 69:onde plats.
Fullständiga resultat hittar du här >>
Bilder från tävlingen >>

5-dagars    Samuel först i Skatås.                                            (21/7 2004)
P7218417samuel.jpg (67802 byte)
Se O-ringen sidan.

För er som sitter på hemmaplan så finns resultaten lättast här >> 

Se bilder på KKOK från O-ringen 2004  >>


 

Orientering Snickartorp Eskilstuna.                                                                     (11/7 2004)
I helgen avgjordes Eskilstuna Weekend i skogarna strax söder om Eskilstuna, vid Snickartorp. I det dryga 1000 löpare starka startfältet dominerade återigen Köping-Kolsva OK bland KAK klubbarna.
Karin Elgh, KKOK vann överlägset klassen D20L med över 15 minuter sammanlagt på de tre etapperna före Ok Tisaren´s Helena Andersson. Karin visade en stabil och fin form inför O-ringen om en vecka.
Syskonen Profors med Sara i spetsen tog hem D16 klassen med god marginal till tvåan Lisa Westerberg, OK Milan. Marginalen blev dryga 10 minuter till Saras fördel.
Niklas P sprang in på en tredjeplats efter ”hemmalöparen” Emil Andersson, Ärla IF bara 3.38 efter. Förra veckans Milan segrare Olle Boström, Järla IF slutade tvåa.
Inte nog med dessa framgångar, Nils-Gunnar Karlsson även han KKOK segrade i klassen H75.
Arboga OK löparen Sven-Olov Wiklund slutade totalt på en andra plats endast 14 sekunder efter Hans Aurell, Gävle i H55.
Makarna Möllberg, Per-Ivar i H60 slutade tvåa 4.57 efter Leif Strandberg, Gustavsbergs IF. Barbro slutade trea dryga 2 minuter efter Västerås SOK´s Maud Sundén.
KAK var denna gång representerade av Arboga OK, Köping Kolsva OK, Himmeta IF, Hägersta GF, och IF Rune.

Bilder hittar du här >>      Filtrerade resultat >>      EOL ´s hemsida >>


Orientering, Ramshyttan Nora.                                                                         (5/7 2004)
Köping-Kolsvas syskonpar Niklas och Sara Profors visade ännu en gång att de ligger i topp i sina respektive tävlingsklasser. Niklas i H16, sprang stabilt i dagarna tre och slutade på en tredjeplats totalt.  Sara missade segern och slutade tvåa endast 12 sekunder efter på tre dagars löpning, i mycket krävande terräng.
OK Milan 3-dagarstävling bjöd i år på en tuff tävlingsterräng i natursköna Bergslagen. Tävlingen lockade ca 700 löpare i dagarna tre, från stora delar av Sverige. Regionens klubbar representerades av Arboga OK, Köping-Kolsva OK samt OK Hedströmmen.
Köping-Kolsvas syskonpar Niklas och Sara Profors visade ännu en gång att de ligger i topp i sina respektive tävlingsklasser.
Niklas i H16, sprang stabilt i dagarna tre och slutade på en tredjeplats totalt.  Han inledde första dagen med att komma fyra, efter den lille men raske Olle Broström, Järla IF som segrade totalt i H16 efter tre raka etappsegrar. Dag två slutade Niklas på en sjätteplats och dag tre på en fjärdeplats. Mats Läppälampi, AOK slutade på en 16:e plats totalt.
Sara Profors inledde sitt tredagars med seger i D16 klassen, dryga 3.30 före Maria Jonsson, Midälva OK. Dag två ökade Sara sin ledning med nästan 2.30 till Maria J, som dock även hade Alva Olsson, Västerås SOK före sig i mål på andra etappen. Tredje dagen var det jaktstart, Sara Profors startade allra först med en marginal på ca 6 minuter till Maria Jonsson.. Det innebar att Sara i stort, bara skulle gå säkert i den kluriga Nora skogen, att starta först innebär att man är helt själv och det är svårt att få upp tävlingstempo. Maria och Alva startade ganska tätt efter varandra vilket gjorde att de fick ett något högre tempo och kom ifatt Sara efter halva banan.  Nu startade tävlingen på riktigt, tyvärr fick Sara se sig slagen med futtiga 12 sekunder av Maria Jonsson.
Niklas och Saras stabila resultatkurvor denna säsong lovar gott inför årets O-ring i Göteborg 19-23 juli. Håller formkurvan så kan vi räkna med framskjutna placeringar för de båda syskonen.
Ett av KKOK´s unga löften är John Hedlund i klassen H14, han kämpade väl och slutade på en 6:e plats totalt.

Se bilder från Nora >>    Filtrerade resultat >>         OK Milans hemsida


Rikslägret i Idre 18-23 juni                                                      (28/6 2004)
Fem ungdomar har varit på träningsläger i Idre. Ett mycket trevligt och givande läger med mycket träning och trevlig samvaro.
Här kan du se fina bilder från Niklas P´s kamera >>

Sommarlandssprinten                                                                 (13/6 2004)
Niklas Profors springer in på en tredjeplats i Xtravagansa H16, efter en mycket bra löpning. Det var en mycket klurig karta att följa men det klarade många KKOK löpare bra.
Se bilder från dagen >>        Resultat >>             Filtrerade resultat >>

Hytt Harald                                                                                      (5/6 2004)
Bilder >> från ett välarrangerat och trevligt ÄVENTYR med HYTT-burgare
 
     .

Orientering, Köping.                                                                                        (12/6 2004)
Köping Kolsva OK hade för några dagar sedan äran att få arrangera årets femte och sista deltävling i Västmanland Park Tour, VPT. Deltävlingen avslutades med stor prisutdelning efter att slutresultaten hade räknats samman från årets alla deltävlingar.
Tyvärr så drabbades tävlingen av sabotörer, som kastade bort 5 kontroller i början av tävlingen. Hanna Kruse, tävlingsledare säger att det är inte roligt med sådant här, men då vi hade bevakning på kontrollerna så upptäcktes problemet i ett tidigt skede så kontrollerna kunde ersättas. Det var inte bara kontrollskärmar utan även elektroniska stämpelenheter som fick ersättas. Det största problemet denna gång var att resultaten försenades något. Vi kan tacka killarna i tidtagningsgruppen som tränade sina rutiner inför VM i höst (VM går i Västmanland) då de med sin erfarenhet och sina resurser snabbt kunde programmera om datorerna så de passade de nya stämpelenheterna.
5:e VPT deltävlingen gästades av KKOK´s duktiga elitlöpare Karin Elgh som de senaste åren har studerat på orienteringsgymnasiet i Sandviken. Karin sprang denna dag in på en 1:a plats i klassen D20 med över 2 minuters marginal till tvåan Anna Brammås, Västerås SOK. Simom Lindberg H20, Västerås SOK var snabbast i sin klass denna dag och segrade med mariginalen 2.09. Niklas Profors visade stabil form och tog sin 5:e delseger i H16 klassen. I H14 var det en kamp om totalsegern mellan John Hedlund, KKOK och Johan Lindström, Västerås SOK. Nu drog Johan Lindström det längsta strået och tog hem segern. Martin Regborn, Surahammars SOK var för dagen snabbast i H12, dryga halvminuten före Jonas Jensen, KKOK. H10 löparen Erik Hallbäck, Arboga OK fick segermarginalen 1.36 till Anton Olsson, Vandrarringen. Alva Olsson D16, Västerås SOK visade en stabil form genom att ta sin 5:e delseger i en tät klass där Sara Profors och Linnea Hedlund KKOK kämpar om topplaceringar i slutresultatet. D14 klassen dominerades även den av en stabil löpare, Martina Welén, Hallstahammas OK som tog sin 5:e delseger före KKOKs, Sofie Landqvist. Carolina Mikaelsdotter D12, Västerås SOK slog klubbkompisen Mikaela Olby med knappa 13 sek.
D 10 tjejen Hanna Urby visade även hon en stabil form och tog sin 4:e delseger. I Inskolningsklassen startade dryga 30 löpare som klarade den kluriga banan.
Vid målgång delades det ut minnespriser till alla löparna i form av en ”guldmedalj” samt en t-shirt med reklam om VM 2004 i Västmanland.
Under tiden som poängställningen sammanställdes bjöds alla deltagare på nygrillad hamburgare och dryck. Margareta Eek med personal serverade ca 250 hamburgare under kvällen. Hamburgerkön var stundtals lång ”men den som väntar på något gott…..”

 

 

Totalsegrare i VPT 2004 är följande: H20; Simon Lindberg VSOK, H16; Niklas Profors KKOK, H14; Johan Lindström VSOK, H12; Martin Regborn SSOK, H10; Jakob Ahlstrom VSOK, D20; Anna Brammås VSOK, D16; Alva Olsson VSOK, D14; Martina Welén HOK, D12; Carolina Mikaelsdotter VSOK, D10; Hanna Urby VSOK.


 

Det delades ut två stimulanspris till en herre och en dam som kämpat väl men inte nått pallplats under säsongen. Henrik Brammås och Åsa Holmgren båda VSOK erhöll dessa vandringspris i år. GRATTIS!
 

 


Totalresultaten hittar ni på VPT´s hemsida :
http://www.orientering.se/vastmanland


Rodhenloppet 2003                                                                       (1/11 2003)
 Sara Profors och Linnea Hedlund vann  D14 klassen i årets Par-nattävling. De var 1.34  före tvåorna från VSOK Alva Olsson  och Åsa Holmberg. Länets D14 tjejer fortsätter att ligga i topp i sin åldersklass vilket de gjort under hela denna säsong. Vi hoppas att de tränar bra i vinter och kan hålla samma fina klass även i framtiden.
Tävlingen gick i år i de södra delarna av Östhammar. TC samt mål var förlagt till Kristinelundsskolan, en liten skola med liten varmvattenberedare ! Tävlingen genomfördes i uppehåll trots att väderprognosen hade ett sämre budskap. Från KKOK startade  11 löpare, som i vissa fall sprang par med löpare från Västerås och Hallsta samt Sura.
I klassen  H12 kom Viktor Öhlén SSOK och Simon Hedlund på en tredjeplats dryga 2 minuter efter segrarna. 1.17 skilde Niklas Profors och Jonathan Rosendahl VSOK från segrarna i H16 klassen. Jonas Jensen och John Hedlund sprang in på en 9:e plats i H14. I mixklassen som även i år var den största klassen hade KKOK löpare som fullföljde. 9:a blev Marcus Eek och Linda Ohlsson och 51:a blev mor och dotter Karina och Jenny Karlsson. Sen hade vi Karin Profors och Sussie Welén HOK på en 4:e plats i D35 ? de har visst många år kvar till D45 !

Kvällen avslutades för de flesta på MAX i Uppsala. Hamburgaren smakade bra, sen var det bara att åka hem i spöregnet som vi slapp i Östhammar, tack och lov. Nu återstår det en kort viloperiod för att sen köra hårdträning inför nästa säsong. Träna väl och klä dig ordentligt så du inte skadar dig.
Resultat >>, Filtrerat >>
Daladubbln 2003                                                                          (19/10 2003)
I strålande höstväder genomfördes årets Daladubbel i Falun, på Lugnets Riksskidstadion. Årets Daladubbel hade rekordmånga patruller på startlinjen 774 st varav 409 Herr och 365 Dam. Ett starkare startfält på har inte upplevts tidigare på Daladubbeln. Denna tävling är lite av ett mandomsprov för ungdomarna och verkar ha blivit en succé, som bara växer och växer. Första dagen är det Kort distanskavle och andra dagen Långdistans partävling. Tävlingen är för de flesta den sista på säsongen och blir lite av en avslutningsfest. Många av klubbar bor på Faluns olika hotell och lever lite bekvämare andra bor på hårt underlag i olika skolor och andra förläggningar. På lördagskvällen träffas ungdomarna och roar sig på t.ex. det specialarrangerade OL discot.
Flera av distriktets löpare gjorde mycket fina prestationer. Köpingslöparen 
Sara Profors som sprang i patrull med Therese Rosendahl, Västerås SOK i klassen D14, kom in på en 9:onde plats samanlagt. Där segrade det västmanländska paret Martina Welén Hallstahammars OK och Alva Olsson Västerås SOK överlägset med en marginal på 3.18.
I klassen H16 segrade Simon Elgsten, Eksjö SOK och
Mikael Kristensson, OK Torfinn  med en marginal på 3.29 till tvåorna. Mikael Kristensson är just nu en av landets mest lovande 16 åringar. På meritlistan finner vi resultat som totalseger i årets O-ringen, och en andra placering på förstasträckan i årets 25-manna, bara 3 sekunder efter på ca 7 km löpning mot rutinerade seniorlöpare. Lokala placeringar i H16 är på 31 plats Fredrik Grann, Arboga OK tillsammans med Jonathan Rosendahl, Västerås SOK, 15 sekunder före Niklas Profors, Köping Kolsva OK och Martin Hansson, Arboga OK som kom in på en 33:e plats totalt efter tvådagars tävlande. Alla våra ungdomar kämpade väl och gjorde fina resultat, se de filtrerade resultaten.
Se resultat >> Filtrerat>>
Se bilder från helgen >>

Patrullnatt i Gnesta                                                                        (27/9 2003)
Några ungdomar var med på OK Klemmingens patrullnatt.
Se bilder >>
Resultat >>

Ung-VM final i Sala                                                                         (20/9 2003)
Niklas och Sara Profors tog hem totalsegern i H16 resp D14. För Niklas del var segern redan klar innan dagens lopp som han dock vinner med hela 3.54  före VSOK´s Simon Lindberg. Sara hade det lite tuffare då hon inför finalen låg tvåa och måste slå Martina Welén från Hallstahammar. Om  Martina skulle sin vana trogen göra ett bra lopp så var Sara tvungen att vinna, för att kunna ta hem segern. Nu bar det sig inte bättre än att Västerås tjejen Alva Olsson tog en klar ledning på tiden 24.01 och när Sara dök upp på upploppet så blev det en sekundstrid, som slutade oavgjort med Alva. Detta medförde att Sara fick full poäng.  Nu var det inte klart ändå. Regelboken var tvungen att tas fram för att nu skilja på Sara och Martina som båda hade 70 poäng.  Sara drog det längsta strået och vann totalt. GRATTIS  Niklas och Sara. Flera andra KKOK ungdomar har genomfört Ung-VM på ett strålande sätt. Nämnas kan bl.a. John Hedlund med en tredje plats i H14, tätt följd av Eric Englöf och Jonas Jensen. I H12 hittar vi Simon Hedlund på en 2:a plats samt Eric Jensen på en 3:e plats. Linnea Hedlund D14 på en fin 4:e plats. I D12 hittar vi tre lovande storlöpare som Josefin Eriksson, Sofie Landqvist och Anna Birkestål.
Grattis alla till fina prestationer och att ni är så trevliga och duktiga.
Slutställning i Ung-VM >>
Resultat från dagens tävling >>
Bilder från tävlingen >>

USM                                                                                                     (14/9 2003)
USM en vacker septemberdag i Upplands-Broskogarna bjöd på svår orientering. De individuella resultaten blev inte riktigt vad alla hoppats på. Det var första gången som flertalet av våra ungdomar var med på en så prestigefylld tävling som ett USM så vi får se det som vi har blivit en erfarenhet rikare.  De som lyckades bäst var Jonathan Rosendahl VSOK med en 18 plats i H16, samt Malin Welén D15 på en 19:e plats. KKOK´s Maja L sprang in på en 47:e plats och Niklas P på en 53:e plats. Många av ungdomarna var nog lite övertända på dagens uppgift och fick inte orienteringen att stämma, tråkigt nog. "Bara att ta nya tag" , vi vet att ni kan! Men stämningen var ändå god, så nu hoppas vi på stafetten i morgon.
På bilden ser du USM- deltagarna, Niklas P, Fredrik G, Malin W, Patrik H, Simon L, Karin W, Anders O, Jonathan R, Martin H, Karin H, Martin J. Vid flaggan Sofia C, Maja L, Sara P, Anna B, Eva-Maj J. Sittande är ledarna, Sussie W, Janne G, Björn R, Sussie P samt Lena J. Resultat >>
Filtrerat resultat >>
Fler bilder hittar du här >>

Bilder från Kavlen >>

Söndagens Distriktskavle genomförde Västmanlands alla fyra lag och erhöll placeringarna 24, 42, 51 och  79. Första laget som slutade på en 42 plats var toppat med Niklas P, Malin W, Jonathan R och på sista Sara P. Niklas gjorde ett kanonlöp så när som på missen till andra då han kom till trean och fick vända tillbaka. Därefter jobbade laget sig upp till en 42:a plats. Karin W sprang sista i andralaget och gjorde en toppen insats, liksom Maja L gjorde på andrasträckan i fjärdelaget. Nästa år ...... då ni !!
 Resultat >> ,     Filtrerade resultat >>,     
mm >>
KM - familjeläger                                                                         (17/8 2003)
Två fantastiska dagar med KM och familjeläger har ett stort antal KKOK medlemmar varit med på. Det började med ett annorlunda KM som var en Hytt Harald produkt. För c:a 100 år sedan skissade legenden Hytt Harald på en tävlingsvariant som KKOK´s medlemmar nu fick prova på, rallyåkarna har av någon underlig anledning lyckats att få tag på Hytt Haralds anteckningar och redan anammat HH´s tävlingsvariant.
För er som missade detta KM  ska jag kort förklara vad ni missat. Det fungerar på följande sätt. Man springer ett antal kortare tävlingssträckor och  mellan dem så är det kortare eller längre transportsträckor. Alla deltagarna får en karta där transportsträckorna är markerade på, samt flera kartor med de olika tävlingssträckorna. Tid räknas bara på tävlingssträckorna. På transportsträckorna kan man "serva maskineriet" med saft, kaka, blåbär o.s.v.  Detta blev väldigt uppskattat. De yngsta upp till 14 samt de allra äldsta klasserna hade vanliga banor.
Sedan bjöds det på sedvanliga hamburgare mm. De som sedan deltog i familjelägret hade 2 träningar en på en ö, och en på HH´s gamla karta med bristfällig eller felaktig information ! Svårt ?
Tack Don och alla ni som gjorde detta läger möjligt.
Här kan du se några bilder från helgen. >>
Resultat hittar du här >>


Don "Hytt Harald" Sjögren instruerar om upplägget av årets KM.


Distriktsmatchen ett fall framåt. Läs här >>                            (14/8 2003)
Ungdomens 10-mila                                                                       (3/8 2003)
Även i år ställde klubben upp med 2 lag i den numera klassiska tävlingen. Tävlingen avgjordes öster om Skara
Se några bilder på lagen här >>
Se också Ungdomens 10-milas hemsida
Se resultat här>>

Riksläger i IDRE                                                                           (1/7 2003)
KKOK har varit i Idre på Riksläger. Det var en trevlig och uppskattad men tuff vecka. Du kan se bilder från veckan här >>

VPT finalen i Västerås                                                                    (10/6 2003)
Efter en del krångel med resultatinmatningen då det blev en datorkrasch, så kunde till sist en slutlig resultatlista sammanställas. Köping Kolsva OK´s duktiga ungdomar kammade hem ett antal medaljplatser i den slutgiltiga resultatsammanräkningen på årets VPT . I flera klasser var det mycket jämt och hårt in i det sista, i D14 fick regelboken plockas fram för att man skulle kunna avgöra vem som skulle stå högst på prispallen.
Följande KKOK löpare kom på första plats: Erik Waldemarsson H18-20, Malin Johansson D18-20, Sara Profors D14, Sofie Landqvist D12, tvåor blev Niklas Profors H16, Simon Hedlund H12, Karin Waldemarsson D16, Sally Jensen D10 och tredjeplatser knep Jonas Jensen H13, Kristin "Maja" Lundgren D16, Josefin Eriksson D12. Grattis !!!
Där efter kom alla andra duktiga ungdomar se
Resultat sammanräkningen >>

Bilder >>
Resultat finaltävlingen >>    Sträcktider >>
Sommarlandsprinten 8/6 03                                                           (8/6 2003)
KKOK har varit i Skara och badat och solat och sprungit Sommarlandssprinten igen. Vi hade en härlig dag med trevlig orientering och roligt badande.
Flera av våra ungdomar fick pris för sina fina prestationer.
Resultat hittar du här >>

Sträcktider >>
Filtrerade resultat >>
Bilder från Skararesan  >>


VPT i Köping 3 juni                                                                          (2/6 2003)
Efter fyra deltävlingar så är det klart att Köping-Kolsva OK har medaljörer i alla klasser utom i H10 vid VPT-finalen i Västerås . I sex av tio klasser finns det möjlighet att ha två KKOK löpare på prispallen och sedan är det en på pallplats utom i nämnda H10. Vilka ungdomar vi har, GRATTIS i förskott.
Resultaten hittar du här >>       Sträcktider>>       Winsplits>>

Bilder från tävlingen här >>
Ö-vik 31/5                                                                                         (31/5 2003)
Ännu en dag med fin terräng och fina men svåra banor.
Bilder från TC och en liten utflykt kan du se här >>
Resultat här>>

8 KKOK löpare i Ö-vik                                                                   (30/5 2003)
Fina banor i fin terräng var det som våra löpare fick känna på idag. 
5-bilder från dagen kan du se här.>>
Resultat här>> 

VPT Sprint DM                                                                                (27/5 2003)
 Många fina resultat av våra ungdomar.
 Bilder från tävlingen här >>

 Resultat hittar du här >>
VPT i Arboga                                                                                    (22/5 2003)
Årets andra deltävling i Västmanland Park Tour gick av stapeln i skog och parkområdena vid Krakaborgs camping och runt badhuset i Arboga. Tävlingen bjöd på fina förhållanden och många fina prestationer. Av de lokala klubbarna så mönstrade Köping Kolsva OK flest löpare på startlinjen. Klubbens breddsatsning gör att man toppar resultatlistorna tävling efter tävling och det resulterar i fina placeringar av flera KKOK löpare, Josefin Eriksson och Sofie Landqvist kom etta resp. tvåa i D12 före Arboga OK´s Sofie Wetter. I D14 fick Sara Profors revansch efter förra veckans felstämpling och sprang in på en andraplats 22 sek efter Hallstahammar OK´s, Martina Welén, trea blev KKOK´s Linnea Hedlund. Karin Waldemarsson kom tvåa i D16 och i D18-20 vann Malin Johansson med över 2 minuter före Norbergs, Maja Nordström. På herrsidan hittar vi ett nytt löfte Claes Birkestål på en tredjeplats i H10. Jonas Jensen tog en tredjeplats i H14 efter Arboga sonen Daniel Hallbäck som knep andra platsen och Niklas Profors tar återigen en andra plats i H16 denna gång bara 29 sekunder efter snabbe Jonathan Rosendahl, Västerås SOK. Erik Waldemarsson H18-20 tar en tredjeplats 23 sekunder efter ettan Robert Broström från OK Hedströmmen. Arboga OK får klart godkänt för arrangemanget.
Bilder hittar du här >>
Resultat hittar du här >>

VPT Norberg                                                                                   (15/5  2003)
Bilder från tävlingen >>
Resultat och sträcktider >>


Bilder från tävlingar 2002
 
5/5 HJO
13/4 OK Tor

VPT finalen i Arboga   (4/6 2002)
Vi hade många medaljhopp inför finalen på årets VPT final. Men alla nådde inte fram trots att alla startande ungdomar gjorde en mycket fin insats. 15 st hade teoretisk chans att ta medalj om allt skulle gå på bästa sätt men tyvärr ville övriga medtävlande annat. Vi lyckades dock få två klassegrare med Sara och  Niklas Profors. Niklas var klar segrare innan dagens tävling medan Sara låg på lika poäng med Alva Olsson VSOK men Sara tog en klar seger med över en minut. Silver platser knep Malin Landerdahl och Jonas Jensen detta utan att Malin kunde starta pga. halsont. På bronsplats kom Karin Waldermarsson. Övriga resultat hittar du på Arbogas  hemsida

.

Klubbens12 av 15 möjliga medaljhopp.


Roligt läger i Hjo
Vi slapp regnet på tävlingarna i Hjo och på grillkvällen , så vi får vara nöjda med vädret. Det var spännande terräng och en mycket fin logiplats med massor av roligt för alla ungdomar. Bra resultat framför allt från alla i HD12. 
BILDER från Hjo (fotograf Janne Englöf)

Resultat Lördag ; Sträcktider Lördag

Resultat Söndag ; Sträcktider Söndag ; Klubbresultat 
Arboga OK 1 maj
Resultat från Arboga OK finns nedan. Det var ett lite annorlunda arrangemang med TC mitt i tävlingsområdet. Roligt med start på TC. Det var tuff och fin terräng men tyvärr lite för svåra ungdomsbanor. 

Sträcktider
Resultatlista

Sala OK 21 april
Sala OK arrangerade sin tävling i mycket fin terräng och med massor av startande från Köping-Kolsva OK. Framför allt så hade ungdomarna och juniorerna stora framgångar.

Resultat
Sträcktider

Stigtomtakavlen 20 april
OK Hällen arrangerade sin stora årliga Stigtomtakavle vid Ökna 2 mil från Nyköping. Bäst lyckades de yngsta lagen med Simon, Erik, Joakim och Jonas som 4:a i H12 samt Malin , Anna och Sofie som 5:a i D12.
Bra start av Ulrika och Karin i D17 och tyvärr en felstämpling på sträcka 1 i H17 då Mårten var i tätklungan.
Resultat
Sträcktider

OK Tor ungdom lördag                                                  (17/4 2002) 
Här är några nya bilder från OK Tor ungdom (klubbens kamera)
och ännu fler bilder från OK Tor ungdom  (Profors kamera)
Här hittar du resultaten 
sträcktider

Vi springer utan lampa när det är dag
Vi heter Malin och Thomas. Vi vann Natt-DM 

Natt-DM i Hallstahammar                                                            (16/4 2002)
På natt-DM gick det mycket bra. Vi fick segrar av Niklas Profors i H14, Malin Johansson i D16, Thomas Eek i H16, Jennie Karlsson i D18 och Niklas Landqvist i H18 och till sist Rolf Gustafsson i H45.  
Resultat
Sträcktider


Årets mest framgångsrika ungdomar i poängpriset, Sara Profors (2:a), Elin Gustafsson (3:a) och Karin Elgh (1:a)

Avslutning på Volvogården                                                         (19/11 2001)
År 2001 firades av 18/11 på Volvogården. Det var som vanligt fullt i lokalen,  nästan 150 personer.
Värt att nämna är att vi är fler ungdomar än någonsin, nästan 70 st. Vi har dessutom mycket framgångar trots att vi satsat mest på att vara så många som möjligt. Massor av segrar under året. Alla ungdomar fick minst ett pris med sig hem.
De 3 bästa i poängpriset för ungdomar kan ni se på bilden ovan (alla 3 är tjejer !).
Mats Landqvist som var prisutdelare tillsammans med vår ordförande, Agnetha Ström, delade även ut pris till segrarna på KM, årets klubbmedlem som blev ungdomsledaren Christer Johansson (som vill påpeka att det finns massor av ungdomsledare som arbetar minst lika hårt som honom), och poängpriset för vuxna. 
I poängpriset för vuxna segrade Linda Ohlsson före sin bror Mårten och delad 3:a blev Emma Lövdahl och Erik Waldemarsson. 
Titta på bilderna nedan så får ni se allt från årets ungdoms-show, vilka som var där och allt från prisutdelningen.

Markera för att se bilder från avslutningen.

Viktiga eller roliga länkar

Ställningen i Letro cup

VPT:s hemsida

Bilder från tävlingar 2001

Bilder från avslutningen.

Bilder från Ok Rodhen par-natt.

Bilder från pannkakslöpet

Bilder från Daladubbeln 13-14 okt  

Bilder från 25-manna

Bilder från Österåkerkaveln 2001

Bilder från ungdoms-SM.

Bilder från Västmaniad finalen

Bilder från Ånnabodalägret

Bilder från "Profors" kvällen hittar du här.

Bilder från 5-dagars
Fler bilder från femdagars.

Bilder från VPT i Köping

Bilder från familjekavlen

Bilder från OK Malmia kortdistans

Bilder från tävlingshelgen Avesta/Kilsbergen

Bilder från Västmaniad i Västerås

Bilder från Arboga OK

Bilder från tiomila i Strängnäs 

Bilder från OK Tor

Äldre reportage

Rodhenloppet 2001                                                                                                    (04/11 2001)
Årets stora parnatt-tävilng Rodhenloppet avslutade säsongen för ett antal av KKOK´s - aktiva. Tävlingen genomfördes i väderförhållanden som påminde om sensommar 10-12 grader varmt och en gnistrande stjärnhimmel med i det närmaste en fullmåne som lyste över Öregrundsskogen. Årets tävling hade samlat över 250 par. Alla våra ungdomar med Ulrika Johansson /  Mats Birkestål på den övre halvan av åldersstegen i klassen Mixed kom 8:a av 58 anmälda lag. Yngsta deltagarna från KKOK var Erik Jensen / Viktor Öhlen (Sura) samt Erik Englöf / Jonas Jensen alla i H12. De lyckades alldeles utmärkt med att komma 6:a resp 7:a. Andra fina prestationer stod Maja L och Sara P för i D14 med att springa in på en 3:dje plats 1.33 efter. I D16 kom Malin J och Karin W på en fin 2.a plats. D21 hade en klubbkombination mellan IF Thor och KKOK i A Ridell och Helena Widegren som sprang in på en fin fjärdeplats. Förutom redan nämnda herrar så representerades klubben av Niklas P (H14) och Robert S (H12) som gjorde sitt första H14 lopp och de kom på en mycket hedrande 6:e plats. Thomas Eek och lag kompisen Daniel Johannisson från VSOK hade inte lyckan med sig utan felstämplade.
Här hittar du resultatlistan.
Bilder från tävlingen.

Bilder från Daladubbeln 13-14 okt  
Vi var där och bara vi blev leriga, men va kul det va.

Resultat hittar du här.


OK Enen kort
Årets sista stora vanliga tävling arrangerades av OK Enen den 20 oktober. Ganska många i klubben var med och sprang kortdistans i den mycket flacka terrängen. Bra lopp av bl.a. Sofie Landqvist som 3:a i D10 och Karin Elgh 2:a i D16.

Resultat från OK Enen

Österåkerskavlen                                                                           
Massor av bra resultat från Österåkerskavlen. Det var framför allt roligt att så många unga lag var med. Tyvärr var banorna lite för enkla och dessutom var kavlen helt rak. Det blev så att löpningen blev viktigast. Det blev ganska blygsamma placeringar för många lag trots helt bomfria lopp. Tröttast var nästan Stefan Hedlund som fick springa 2 varv på inskolningskavlen med Samuel och Sabina. Alla var jätteduktiga.
Bäst placering för D16 och H20. Snabbast lopp av alla löpte Linnea Hedlund som växlade 2:a på första sträckan i D12.

Resultat från  Österåkerskavlen

Bilder från Österåkerkaveln 2001

Karin Elgh, Elin Gustafsson och Malin Johansson

Massor av bra resultat i helgen                                                   

Ett tiotal ungdomar och juniorer var med på  Skol-SM i orientering vid Saltsjöbaden söder om Stockholm i lördags. Marcus Eek vann överraskande H18 efter ett mycket fint lopp . Några av de bästa löparna i klassen saknades dock p.g.a. Lång-SM.
I D16 fick Karin Elgh till en av sina bättre lopp för året då hon blev 3:a. I samma klass kom Elin Gustafsson på en övertygande 9:e plats. Av flera andra mycket bra lopp kan nämnas Malin Kruse som 16 i D15, Rickard Ström 19:e i H14 och Niklas Landqvist 11:a i H17.   
Resultat från Skol-SM i Stockholm 22/9
 

Alla våra yngre ungdomar deltog i Hallstahammar OK:s tävling som arrangerade ända uppe i Virsbo i mycket fin terräng. Titta gärna i resultatlistan för de yngre klasserna. Det kryllar av löpare med bra resultat från Köping-Kolsva OK. 
Seger för Linnea Tall i D18E, Robert Grann i H16 och Sara Profors i D12.
Resultat från Hallstahammar 22/9 

I årets Lång-SM i söndags strax utanför Vingåker deltog Mårten och Linda Ohlsson. Både löpte mycket bra. I H20 som hade 19.6 km kom Mårten på 29:e plats. Han fick sina första juniocup-poäng för året som 15:e bästa H18. Linda Ohlsson sprang D20 med 12.8 km. Hon kom på placering 19 och fick som 7:e bästa D18, 14 poäng i juniorcupen.  
Resultat från Lång-SM i Vingåker 23/9 

I Norbergs OK:s tävling fick Ulrika Johansson i D40 till ett mycket bra lopp med klar seger. Hennes kilometer-tider i helgen är nästan lika bra som elitklasserna. Sara Profors imponerar som 2:a i D12, Rickard Ström 2:a i H14, Robert Grann seger i H16 och Annika Johansson 4:a i D14. 
Resultat från Norbergs OK 23/9 

Karin Elgh 8:a på ungdoms-SM,                                                  
SM-veckan är avklarad. Störst framgång för Karin Elgh som blev 8:a på ungdoms-SM i Leksand, Elin Gustafsson 22:a och Malin Kruse 25:a.
Övriga löpare Malin Johansson, Thomas Eek, Robert Grann, Jennie Karlsson och Karin Gustafsson får klart godkänt i den tunga och mycket kuperade terrängen.

Bilder från ungdoms-SM.
Resultat från ungdoms-SM.


Två av våra lovande ungdomar Karin Waldemarsson D14 och 
Niklas Profors H14 som erhöll VLT:s stimulanspris.

Västmanniad finalen 8 sept.                                                            
KKOK´s ungdommar samlade medaljer !
1 Guld, 3 Silver, 4 Brons
Inte nog med det,  KKOK duktiga ungdomar tog också ett flertal fjärdeplaster denna dag. I D 10 och H 10 så var det klar dominans av KKOK´s ungdomar. D10 2:a Sofie L, 3:a Anna B, 4:a Josefin E, vann gjorde dock OK Hedströmmens Johanna Mikkelä på tiden 15.55. I H10 var det Viktor Öhlén som vann på tiden 13.25 före KKOK´s Olle S, 3:a blev Erik J, och 4:a Johan E.
I D12 vann Alva Olsson VSOK med tiden 20.38 före en alert Sara P som var 2.32 efter dessutom så slutade Malin L på en mycket hedrande 3:e plats. Robert S och Eric E gjorde fina prestationer genom att lägga beslag på 3:e och 4:e platserna i H12.
D14 vanns av Karin W på tiden 42.08 dessutom tilldelades hon VLT´s stimulanspris för flickor detta år
Niklas P i H 14 erhöll  årets stimulanspris från VLT för pojkar. Segern i H14 gick dock till en i parkliknande terräng överlägsen Jonathan Rosendahl VSOK med tiden 31.09. Bästa KKOK löpare var Rickard S på en hedrande 5:e plats och Niklas P la beslag på 7:e platsen mindre än minuten efter Rickard S.
Det ska inte glömmas att i Inskolningsklassen (mix) så kom Viktoria H på en fin andra plats efter Christopher Fischer VSOK.

Resultat från Västmaniadfinalen

Se pristagarna samt foton från tävlingen.


Succé på DM-tävlingarna                                                                 (3/9 2001)
Nu är DM-helgerna över. Vi kan konstatera att vi fortfarande är bästa ungdomsklubb i länet, trots att framför allt Västerås och Hedströmmen har närmat sig.
På Natt-DM i Arboga kunde vi ha varit fler. Det var ett mycket roligt arrangemang med bra nattbanor. Thomas Eek vann H16 före Christer Ström. Vi vann även H70 med Nils-Gunnar Karlsson, H55 Stig Törnkvist, H45 Mats Landqvist och D18 Linda Ohlsson.
På klassiska DM i Riddarhyttan vann Rickard Ström H14 strax före Micke Landqvist, H10 Erik Jensen med Olle Sjögren som 3:a, D16 Karin Elgh med Karin Gustafsson som 3:a och H18 Mårten Ohlsson. På medaljplats även Thomas Eek 2:a, Robert Ström 2:a, Sara Profors 3:a och Sally Jensen (endast 7 år) 2:a i D10.
Budkavle-DM som arrangerades tillsammans Uppland i Tärnsjö startade vi med 4 ungdomslag. Storslam i yngsta klasserna med seger både i H12 och D12. D16 var 2:a och H16 3:a. Resultatlista saknas på Internet så vi återkommer senare med mer detaljer.
Kort-DM blev en jätte ungdoms-succé. Lite oväntade och roliga vinnare med Emma Lövdahl i D18, Malin Kruse i D16 och Maja Lundgren i D14. Mer vana segrare var Sara Profors i D12 och Roberth Ström i H12. Silver för Karin Elgh i D16, Thomas Eek i H16, Niklas Profors i H14, Eric Englöf i H12 och Erik Jensen i H10.
Seger även för Roffe i H45 och Gunborg i D65.     
Resultatlista från kort-DM här.

Ungdomsläger vid Ånnaboda                                                       (13/8 2001)
Det blev ett regnigt läger vid Ånnaboda. Världens roligaste och bästa ungdomar gjorde att allt blev jätteroligt ändå. Tack Mats, familjen Profors och övriga ungdomsledare för ett roligt läger.

Bilder hittar du här.

Distriktsmatch 2001                                                                        (9/8 2001)
Årets distriktsmatch var i Riddarhyttan 7-8 augusti. Resultat från distriktsmatchen få du om du markerar här. 
Mycket bra lopp av deltagarna från Köping Kolsva OK. Annika, Malin J, Robert och Karin E var bästa Västmanlänning. Karin Elgh vann dessutom sin klass. Distriktet kom 4:a.

D18 7:a på Ungdomens tiomila                                                        (6/8 2001)
I helgen var det årets Ungdomens tiomila vid Ryds ängar strax norr om Skövde. I klassen D18 med över 100 startande lag kom förstalaget med Karin Elgh, Lisa Gustafsson, Elin Gustafsson, Emma Lövdahl och Linda Ohlsson på sjunde plats. Laget var med i täten hela tävlingen och växlade som bäst 2:a efter 4 sträckor.
Andralaget saknade en löpare p.g.a. sjukdom och låg strax över 50 efter 4 sträckor. Killarna i HD18 med 10 sträckor saknade tyvärr Mårten, Marcus och Thomas som tyvärr lämnade återbud för sjukdom. Det saknades tyvärr en stämpel på sträcka 3 så laget blev inte godkänt. Laget löpte samtliga sträckor och var i mål kring placering 50.  
Resultatlista med lag och sträcktider om du markerar här.

5 - Etappsegrar                                                                                 (29/7 2001)
Det går bra för KKOK löparna på 5-dagars. Gunborg Sundberg har tagit två etappsegrar och ligger 2:a inför sista etappen i D75. Mårten Ohlsson har tagit en etappseger och ligger 4:a totalt i H18 Lång.
Dessutom så har Tomas Larsson en etappseger i U2 klassen och Roffe Gustavsson en etappseger i H45-2. 
Se bildkollage.
Se alla resultat från O-Ringen 2001.
Tävlingar hösten 2001                                                                    (18/7 2001)
Anmäl dig till höstens tävlingar genom att fylla i en blankett. Hämta Köping-Kolsva OK:s tävlingsprogram. Du gör det genom att markera här. Du måste ha Microsoft Excel. Spara sedan filen på den egen dator i samma eller ett eget namn.
Rekommenderade tävlingar för yngre ungdomar syns med fet kursiv stil.
Fyll i vilka tävlingar du vill vara med på och lämna till Karin Profors snarast, senast 2 veckor innan första tävling. Det gå också att fylla i och bifoga programmet som en fil och skicka till Karin Profors eller till Christer Johansson
Lyckat träningsläger i Västervik                                                (12/7 2001)
Måndag 9-onsdag 11 juli var vi i Västervik på träningsläger med 18 ungdomar och juniorer.  
Vi sov och tränade kring Västerviks OK:s mycket fina klubbstuga. Det blev 3 mycket bra träningspass och tävling vid Tjust 2-dagars. Vi vill tacka Västerviks OK för ett lyckat träningsläger.
Tjust 2-dagars 5 km väster om Gamleby bjöd på mycket fin terräng med massor av öppna hällmarker och ganska tuff kupering. 
Resultatlista för Tjust 2-dagars hämtar du här.
Profors sommarträning                                                               ( 28/6 2001 )
Fam Profors med Niklas & Sara i spetsen vill tacka alla glada deltagare.
Vi hoppas att alla hade kul, för så många personliga rekord trodde vi inte det skulle bli, hela 30 st. Vidare hoppas vi att bullarna smakade bra.
"Resultat" och bilder från kvällen hittar du här.
Familjekavlen 2001
Nu har årets familjekavle genomförts i perfekt väder och med ett utmärkt arrangemang av fam. Landqvist.
Årets segrare var lag fam. Eek. 
Resultat Familje / Klubbkavle 2001
Se bilder från familjekavle.

VPT i Köping  
VPT finalen avklarad, tack för i år. Nytt rekord med 180 anmälda och 145 startande. Resultat i finalen samt sammanlagt finns nedan.
Bilder från tävlingen hittar du här.
Köping-Kolsva OK vill tacka Roland Natanaelsson för allt jobb med att ta fram en utmärkt karta och allt slit med Sportident.

Till arrangemangssidan för Resultat

Resultat på Winsplits Online

Till VPT:s egna hemsida


Joakim Holmqvist vid sista kontrollen på OK Malmia

Succé på OK Malmia kortdistans
Massor av bra resultat på OK Malmia kortdistans i lördags. Seger för Hanna Kruse och Elin Gustafsson. Karin Elgh 3:a och Malin Kruse 4:a i D16, Niklas Profors och Joakom Holmkvist 3:a i H14 och H12., Johan Englöf 4:a i H10, Maja Lundgren fin 2:a i D14 och Sara Profors 3:a i D12.
Det finns mer bra prestationer på en annorlunda tävling som nästan kändes som Park-OL.
Lite bilder får du om du markerar här.

Visst är det roligt med park-OL
Sara, Maja och Annika från VPT i Sala

VPT har startat i Sala
På tisdagen stardade VPT i Sala. Det var inte så många från Köping som deltog. Trots det massor av framgångar. Roberth Ström och Sara Profors vann H och D12. På medaljplats även Thomas Eek, Annika Johansson, Jonas och Erik Jensen och Peter Larsson

Solig Västmaniad vid Anunds Högar
De flesta av våra yngsta löpare gjorde succé i tisdags kväll i Västerås. En fint arrangerad tävling ned korv och dricka till alla utanför Västerås. Julia Gustafsson äter korv efter ett toppenlopp på bilden ovan. 
Alla var som vanligt duktiga. Vi kan nämna delad vinst för Anna Birkestål i D10 och Rickard vann H14. I H10 fattades bara första plats då Erik, Johan, Olle och Simon placerade sig på plats 2-5.
Som vanligt var alla duktiga.
Lite bilder får du om du markerar här.
På grund av en sopig fotograf blev det färre bilder än beräknat.
Länk till resultatlista

Seger för Thomas Eek i Sala
Det blev massor av bra resultat på Sala OK:s tävling i lördags. Bäst lyckades Thomas Eek med en vinst i H16. Elin Gustafsson kom 2:a i D16. 

Simon Hedlund

Solig och kall påskhelg 
Påsken blev en rolig och solig tävlingshelg. Vi hade flest startande på påskafton i Surahammar. Då var de flesta av våra duktiga ungdomar med. 
Bilden på Simon Hedlund är från den tävlingen. 
Av många bra resultat i stenhård konkurrens kan vi nämna Karin Elgh som var 2:a i Strängnäs på måndagen i D16.

Elin Gustafsson vann D16

Elin vann D16 i Kjula 
Elin vann D16 på långfredagen i Kjula. I hård konkurrens med flera av Sveriges bästa vann hon på en suverän tid. Bra lopp även av Malin Johansson i samma klass. 
Från Köping-Kolsva var det endast ett fåtal ungdomar som var anmälda. Annika Johansson får klart godkänt i sin nya klass D14. Bra lopp av Lisa och Linda i D18.

Nu har tävlingarna börjat 
I helgen 7-8 april var det årets första tävlingshelg på hemmaplan.
Det var roligt att se alla glada ungdomar på OK Tors ungdomstävling. Trots duggregn verkade alla vara glada att vara igång. Vi fick en klass-seger genom Marcus Eek i H18. Ungdomsklasserna upp till 16 år håller mycket hög kvalitet. Det är lika svårt att vinna OK Tor ungdom som att vinna 5-dagars. I både H16 och D16 startade båda segrarna på ungdoms-SM. Trots denna hårda konkurrens fick vi flera bra placeringar, t.ex. Sara Profors som kom 8:a i D12. Det viktigaste är som vanligt att vi var så många som var med. Den klubb som har många ungdomar som startar är bäst.  

Seger för D16 på Måsenstafetten
Det blev seger i Måsenstafetten för D16. I laget  löpte Elin Gustafsson första, Karin Gustafsson, Malin Johansson och Malin Kruse andra och Karin Elgh sista. Av övriga startande lag kom D17 42:a med bra lopp av Martina och Johanna. Resultatet för H17 är inte riktigt klart men det kan rapporteras ett bra lopp av Erik Waldemarsson.
OK Måsen i Oxelösund bjöd på fin terräng och över 1800 startande i fint men lite kallt väder. 

Aktuellt från ungdom
Ungdomsledarna har träffats vid en planeringsdag i början av februari. Vi bestämde en hel del om hur verksamheten ska vara under året. Några saker värda att berätta är att vi ska börja med en ny verksamhet för yngre barn. Det är Pernilla Öberg som ska ha "Skogslek". Det blir roliga lek och orientering för barn mellan 6 och 9 år. Huvudledare för för övriga grupper blir:
Upp till 11 år, Mats Birkestål och Karin Gustafsson,
11-12 år , Karin Profors,
13-16 år, Christer Johansson, Rolf Gustafsson, Toni Johansson och Kenneth Larsson.
Vi har massor av fler ledare som ni kommer att träffa på träningarna.
    

Aktuellt om träning
Läs första sidan.
Ungdomsledare
Christer Johansson christer.johansson@intentia.se
Ulrika Johansson ulrikajohansson@home.se
Toni Johansson toni.johansson@mbox311.swipnet.se
Rolf Gustafsson rolf.gustafsson@mbox314.swipnet.se
Agnetha Ström tost178@ktv.koping.se
Anders Waldemarsson anders.waldemarsson@hpbil.volvo.se
Alf Kruse bk.alf@ktv.koping.se
Träningsvädret
 
  För mer detaljerad prognos klicka här


Vi tackar 


för serverutrymmet

  © 2001 KÖPING-KOLSVA OK
Skicka synpunkter på sidan till webmaster