The Complete story of Achilleus Vrede, sedermera bara Achilleus

1978-12-28 -- maj 1979 Mk.I

Patric Danielsson trummor, sång

Björn Jacobson gitarr

Anders Jörgensen bas, sång

Allra först hette bandet Rotten Rats men det fick snart ge plats för det av grekisk hjältesaga klingande Achilleus Vrede. Jag fick en balsalätt Ibanez Telecasterkopia bas och en FBT 20W italiensk basförstärkare i julklapp, de köptes på en musikaffär i Piteå. Vi hade bestämt oss för att bilda band. Jag trodde att jag skulle spela bas, men det visade sig att det blev mer lämpligt att jag tog gitarren och Anders tog basen, så jag fick låna Patrics svarta Delta stratkopia och hans 10W lilla Hagström gitarrförstärkare. Deltan hade något fel på pickup-väljaren så man fick kila fast den med en tändsticka om man ville ha ljud hela tiden. Vi repade i Magasinet i Norrmarken och komponerade låtar eller spelade covers om vartannat. Det var tidiga försök och vi var i extas över att spela ihop även om vi knappt fick ihop ett barreackord. Ingenting kan överträffa den känslan. Det finns visst eventuellt någonting inspelat från den här perioden på någon dammig kassett.

maj 1979 -- mars 1981 Mk.II

Patric Danielsson trummor, sång

Björn Jacobson gitarr, sång

Mats "Finlay" Norström bas

När Finlay kom med i Achilleus så blev det mer ett riktigt band. Vi började också skaffa lite bättre utrustning efter hand som tiden gick. 1979-09-29 fick jag en Fender Stratocaster som jag fortfarande använder. Året efter fick jag en MusicMan-förstärkare RD210 som också ännu är i bruk. Finlay lånade Ibanezen i början men köpte snart en Fender Jazz och skaffade en Peavey 100W baskombo. FBTn gick ju på full volym och räckte inte till. Finlay är berömd för många saker, bland annat sina långa finlayarmar som går att sträcka ut godtyckligt långt och hans outsinliga aptit. Vi minns med häpnad hur han kunde äta i princip förkolnad korv och sur mjölk med god aptit. Kommer detta från att växa upp på landet ? eller ville han bara stila ? Danielssons lät musta äpplen och frysa in i literförpackningar ungefär som glasspaket. Detta hackade vi bitar av och käkade med god aptit. Finlay hackade naturligtvis gaffeln i sin hand med blodspillan och en stelare spelstil ett tag som följd. Vi repade på Magasinet i Norrmarken och sov ofta över hela helgerna. Vi spelade tills vi blev utmattade och så spelade vi lite till. Långa promenader via Lyftinge kraftverk för att få frisk luft. Vi tog väl någon kanottur och någon enstaka gång satt vi upp till häst och lät oss ledas runt. Vi spelade utomhus i hagen vid ett tillfälle. Under denna period fick vi våra första spelningar. Det var alltid amatörgigs, det vill säga inga pengar, bara äran, vilket var fallet med Achilleus hela vägen. Såvitt jag kan minnas har vi inte fått en spänn för något gig. Vi har ibland arrangerat spelningar själva och fått in en slant, men det har i stort sett bara täckt halva bensinkostnaden ungefär. Drivande bakom de spelningar vi fick var i de flesta fall Patric och det är honom vi har att tacka för mycket av den handlingskraft som bandet som helhet hade, inklusive fixa nya medlemmar, arrangera inspelningar, hålla med replokal och köpa in utrustning. Musiken från den här perioden är lika delar Patric och Björn och det spretar åt alla håll med influenser från hela spektrat. Vi lyssnade på Janne&Kjell, Älgarnas Trädgård, Hawkwind, Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, blues, och så vidare... Vi gjorde två inspelningar, låt oss kalla dem Achilleus I och Achilleus II. Ettan spelas in med en enkel talmikrofon och 1/4" rullbandspelare (pappas Sony). Pålägg gjordes genom överdubbning i rullbandspelaren direkt, så brusnivån är hög och nivåbalansen ej justerbar efteråt. En hel del av låtarna spelade vi redan med Mk.I, men mycket av materialet är skrivet under Finlayepoken.

Inspelningslokalen var övervåningen "Carl-Arnes rum" på Magasinet. Pålägg gjordes till stor del inne på Norrmarken och hemma hos mig i Kolsva.

Achilleus I

1980-02-02

Stures Virke med Finlay och Patric på sång, Patric percussion

Skatebored Finlays "för min plånbok" och myntrassel

Seden (Bada en baby) Patric hade fixat fram en stråkmaskin

1980-02-03

Madeleine

Dödscell 301

The Mule (Ouwe)

Snyft we want Jerry


1980-02-09

Svenne Fluga

Kalle Dzhynga

Pengalös

Noj von Life

Råttsnaggare

Soptunna Blues

Gamaföda

End of the Jazz

Midnight Jam

Dezpropp

Midnight Jam - heavy version

Outer Circle skeppsklockan på Magasinet i slutpartiet

Stoppa Skiten

Achilleus Vrede

Oljan (Dealer)

Smoke on the Water

Hippie Dippie Blues

Achilleus II spelades också in på Magasinet, nu med ett mixerbord före Sonyrullbandaren så ljudkvaliten blev 10 gånger bättre. Påläggen gjordes fortfarande med överdubbning direkt på rullband med följande brus och nivålåsning. Lasse Andersson från Köping var ljudtekniker. Materialet från dessa sessioner sammanställdes och gavs ut som en kassett "Achilleus Vrede" med egen kopiering och distribution. Vi sålde den för 30 kr och prånglade väl ut ungefär 50 exemplar. Mellan låtarna finns en del ljudbilder, de flesta spelades in av Björn och Patric på Conny's Musik på ett flygplan till hemorgel .

Washing Wachine

I fäders spår...

Looking back

De oberörda

Svarta Änkan

En vandring i skogen II&I

Ifatt med verkligheten blues

Politiker

Hoppet skiner

Midnight Jam

Helt Ny

Semestersabotage

Ugglornas Helikopter

Confusion

Faraway from the Town

Welcome to my Rainbow

Arabernas Julafton

mars 1981 -- april 1982 Mk.III

Patric Danielsson trummor, sång

Björn Jacobson gitarr, sång

Mats "Finlay" Norström bas

Sören Mårtensson keyboards

Sören, Bleppen, Arne, eller Mårten kommer med och vårt sound breddas markant. I början hade vi bara en monosynt, en KORG MS 10. De första spelningarna med Sören är det monosynt. Senare skaffade vi ett Wurlitzer elpiano och båda dessa är med på den inspelning som gjordes med denna sättning, Achilleus III. Jag och Sören tillbringade ganska mycket tid i början för att få upp honom på cykeln. Vi satt bland annat på vår altan i Kolsva och tragglade syntstämmor till låtarna. Efter hand blev Sören skickligare förstås för att ta större och större ansvar för keyboardarrangemang och även skriva eget material och komma med låtidéer över huvud taget.

Achilleus III (1981)

Stina Bokmal

Kakor och Mjölk

De Oberörda

Tremannasyndromet

En meter från Nirvana

Lethal Change (samkomponerad med Juba)

Dags att gå

Restless

De gröna ljusens natt

Achilleus Vrede

Profeten

Att vara slav

Bara Ord

Malmtåget kommer

Cynisk igår

Texas Cowboy i Osmiumkostym

Den brutale Sune

Snälla direktör

Jag vet inte

Jaså är det du ?

Bloody Rock (Lovsång 13)

april 1982 -- november 1983 Mk. IV

Patric Danielsson trummor, sång

Björn Jacobson gitarr, sång

Juha Nurmenniemi bas

Sören Mårtensson keyboards

Finlay fick svårare och svårare att prioritera spelandet så det var dags för oss att gå skilda vägar. In kommer Juba med friska idéer och vårt låtskrivande tar extrem fart, vilket resulterar i bandets mest kreativa period vågar jag påstå. Juba och jag komponerade väldigt mycket ihop i Kolsva, Patric kom med idéer och här dyker även Sörens första helt egenhändiga låtar och partier upp.

Vi genomför två inspelningssessioner med Lasse Andersson som ljudtekniker, båda i Balans replokal och med 4-spårs porta som inspelningsmedium. Vilken enorm frihet att göra pålägg med hela två lediga kanaler! Inspelningarna är härifrån och framåt dessutom i stereo.

Vi spelar också in en singel på vanryktade Pang Records. Vi vet ju att vi skall bli blåsta och Lars E. Carlsson (komplett med plåsterlapp på näsryggen) uppfyller de flesta fördomarna man kan ha om en slemmig musiknasare i gråzonen mellan straffbart och ohederligt. Musikstudion håller naturligtvis sämre klass än Lasse Anderssons uppsättning, bandspelaren är 4-kanalig och ljudteknikern har noll koll. Våra arrangemang är gjorda för den utlovade 16-kanaliga studion och de måste skäras ner till ingenting. Trumsetet är uppställt i en garderob för en mikrob utan anspråk och består av rejekterade kaffeburkar. Sören får spela in sina keyboardslingor på en minimoog, vilket dock innebär strul eftersom moogen inte vill hålla stämningen och vad värre är, moogar prioriterar lägsta ton - tvärtom mot Korgen som SAM är van vid att spela på. Tidspressen i studion är total och vi överlever äventyret endast genom att ett under sker: Vi får till inspelningen och skivorna levereras faktiskt till slut. Dock får vi bekosta omslaget själva... Fick vi betalt för försäljning av övriga exemplar, de som skulle distribueras via Mariann Records? Gissa tre gånger. Singeln spelades enligt uppgift en gång på Västmanlands lokalradio. Den erhöll någorlunda hyfsad recension i VLT. Jag skall sent glömma hur vi kånkade Wurlitzerpiano och gitarrer genom Stockholm och på tunnelbanan, men allt som allt, det var ett äventyr och kul hade vi.

Singeln 1982-05-13

Allt vi begär

Öbergs präster

Achilleus IV

Grundspår 1982-11-28 samt pålägg och sång 1983-01-30 i Balans replokal i Köping, mixning och kompletterande pålägg 1983-02-13
hemma hos Lasse Andersson på Scheelegatan i Köping.

Vad tänker du på

Nytt ljus

I som tror

Avsked på grått papper

Som en tjuv om natten

Och han fortsatte

Elak blues

Vaknade jag sedan

Ingen hänsyn tagen

Lämnar i tid

Pärmbäraren

Bli en hjälte

Vredens dag

Åsktornet

Bara för det

Snabbare än tiden

Achilleus V
Inspelad inklusive pålägg 1983-07-30 -- 31, Slutmixad 1983-09-18

Hela inspelningen genomsyras av en känsla av att vi kan klara allt. Aldrig har vi varit så uppfyllda av musik, aldrig har Achilleus varit så egensinnigt och glädjefyllt.

Leka livet

Nitlott, ett drömkräk

I väntan på något bättre

Så många sagor

Prästhans

Stinsen

Just den dagen

Karriärbarn

Ägget

Låtsas att det regnar

Olösta fall

Brännvin

Don't sit there

november 1983 -- maj 1984 Mk. V

Patric Danielsson trummor, sång

Björn Jacobson gitarr, sång

Juha Nurmenniemi bas

Sören Mårtensson keyboards

Conny Öberg sång

Conny kommer med på sång och det är en lättnad att få fokusera på gitarrspel och arrangemang. Under denna period ligger jag i lumpen och det innebär att det blir svårt att få till rep och spelningar. En epok tar slut i och med att vi inte kan vara kvar på Norrmarken och repa längre. Ny replokal blir Malmaskolans skyddsrum i Kolsva. Gitarrspelandet blir lidande på grund av militärtjänsten, likaså låtskrivandet. Det positiva är att Juba och Sören kommer fram lite mer vilket hörs på den inspelning som vi genomför i Malmaskolans skyddsrum, som även är vår nya replokal. Inspelningstekniker är Juba assisterad av övriga bandet. Inspelningen görs på 4-spårsporta som nu börjar bli standard och en drös med utrustning inlånad från Balans. Ljudkvaliten är förvånansvärt bra, kanske det bästa vi gjort rent tekniskt. Bra gjort med så små resurser. En viss disharmoni kan skönjas i en del av spåren, särskilt ångestutbrotten efter Närmar sig och Lösnäsan. Det kom från hjärtat efter 127 tagningar, men det berodde kanske inte bara på studiostress.

Achilleus VI
grunder 1984-01-11 -- 1984-01-15 (jam och experiment i liten stil).

The rain won't stop

Nobody's with you

Gummidäck

Back to Chicago

Ett ord till

Närmar sig/L.A. Boogie

Bakom mörka moln

Rambergamannens visa

Hål i väggen

Suppose you started the war...

Fällan

elgooB .A.L

Dr. Flitschz plockade äventyr till tids Akt II

Lösnäsan (Ramlösamannens sång)

maj 1984 -- juni 1985 Mk. VI

Patric Danielsson trummor, sång

Björn Jacobson gitarr, sång

Tomas Lindén bas

Sören Mårtensson keyboards

Conny Öberg sång

Conny är med under första hälften av denna period tills han måste sluta av hälsoskäl. Conny sjunger på nästan hela Achilleus VII men är inte alls med på Achilleus VIII

Det kändes som om energin kom tillbaka när Tomas kom in i bandet med sitt helt annorlunda sätt att se på musik, basspel och livet.

Vi genomför en lyckad inspelning i Balans studio, återigen med Lasse Andersson vid rattarna och sedan en underbar sista inspelning i Fiskkylen i Köping med Tomas som tålmodig ljudtekniker. Fiskkylen är sista egentliga replokalen för Achilleus.

Vi gör senare något försök att spela vidare med ett par rep i Centrumbions replokal i Kolsva men det rinner ut i sanden. Sagan är över.

Achilleus VII 1984-08-11 -- 1984-09-15

Between the lines

Morning star

Blinded

Company

Simple slips away

No more, no less

Guest star blues

Wizard's son

Skies coming down

Cocaine and milk

The blues from...

Achilleus VIII färdigmixat 1985-09-29

Shine on me

Daydreaming

Searchlights

Train Boogie

Learning my lesson well

Where are you going

Toy machine gun

Forests in the sand

Projjelektionen

The Homecoming

Ett enstaka liveframträdande som Kaffering, sommaren 1985

Patric Danielsson trummor, sång

Björn Jacobson gitarr, sång

Tomas Lindén bas

Diverse sporadisk studioverksamhet utan liveframträdanden

1989 -- 1993

Patric Danielsson trummor, sång

Björn Jacobson gitarr, keyboards, sång

Åke Nordahl bas, sång

Johan Björkstén keyboards, endast 1989

Inhopp, provspel eller kortare gästspel har gjorts av

Jan-Olov "Bajan" Eriksson, kompgitarr, en dag i mars 1979, hade en box, den berömda bajanfuzzen.

Anders Jörgensen, gitarr juni - juli 1979 innan han bestämde sig för att lägga av helt

Urban Pettersson, keyboards juli 1979 provspelningar på något hemorgelliknande

Dejan Jevtic, sång 1980-04-10 -- september 1980 faktiskt med på flera spelningar, cool scenperson, kunde dock inte släppa "centrum" med handen. Kvalar därmed in som Kolsvas Coverdale.

Spelningar

1979-12-01 Centrumbion, Kolsva
(med Gorgonzola Band) Långdansen gick mellan bänkraderna och upp på scen under vår spelning.

Hippie Dippie Blues

Ifatt med verkligheten blues

1979-12-05 S:t Olovsgården, Köping
(med Hermes & the Popes och the Disgust)

Råttsnaggare

Stoppa skiten

Seden

Gamaföda

End of the jazz

Smoke on the water

Spacetruckin'

Ifatt med verkligheten blues

1979-12-13 IOGT-huset, Kolsva

Spelningar hela skoldagen i halvtimmespass, kommer inte ihåg vilka låtar vi körde.

1979-12-29 Folkets Hus, Köping
(med the Wall) Inspelad

Achilleus Vrede

Outer Circle

Soptunna Blues

Confusion

Hoppet Skiner

Welcome to my rainbow

1980-02-29 Internationella klubben, Köping
(med Nasty Native och Roadrunner)

Snyft-we want Jerry

Skatebored

Soptunna blues

Smoke on the water

1980-03-19 Ungdomsgården, Kolsva
(Stora- och minidisco) Inspelad av Svenne i ägo av Eva Johansson

Snyft-we want Jerry

Kalle Dzhynga

The Mule (Ouwe)

Dezpropp

Outer Circle

Hippie Dippie Blues

E-blues

End of the Jazz

Welcome to my rainbow

Smoke on the water

extranummer - Dealer

1980-04-05 Internationella klubben, Köping.
En av flera galor med flera medverkande band.

Smoke on the water

Hoppet skiner

Down at the doctors

Hey Joe

I fäders spår...

1980-04-25 Sala lantbruksskola, matsalen, Sala
Finlay gick på lantbruksskola och fixade en spelning en elevkväll.

Jerry på dass

Svarta änkan

Hey Joe

Politiker

Soptunna blues

I fäders spår...

Smoke on the water

1980-05-28 Malmaskolans matsal, Kolsva
(skolfest för åk9 + lärarna) Dejan på sång

Sabotage

Achilleus vrede

Politiker

Svarta änkan

Soptunna blues

Outer circle

- Yeah II visning -

Sabotage

Achilleus vrede

Politiker

Svarta änkan

1980-06-05 Bivurparken, Köping
Dejan på sång. Vi använde socker, kalisalpeter och delar av fyrverkeripjäser i ett metalltråg. Dejan fjuttade på och det eldade duktigt. Effekten blev inte riktigt den eftertraktade eftersom blandningsförhållandet var för optimalt så det blev lite för lite rök,

Internationalen

Achilleus vrede

Soptunna blues

Outer circle

Politiker

I fäders spår...

Semestersabotage

Jerry på dass

Mera Jazz (del av Arabernas julafton)

Smoke on the water

1980-06-06 Malmahallen, Kolsva
instrumental spelning i gymnastikhallen. Efterklangen var otrolig.

Hey Joe

End of the Jazz

F-blues med slide

Smoke on the water

1980-06-08 Musikfestival på Kristinelundsbadet
Köping Dejan på sång, det var en trång mobil scen uppställd utomhus på gräset.

Leksands brudmarsch

Politiker

Soptunna blues

Outer Circle

Hey Joe

Svarta änkan

Semestersabotage

1980-10-08 Bygdegården, Västra Skedvi
(CUFs introduktionsfest) Inspelad. Centerungdomen satt upptryckt mot bakre väggen av ljudtrycket.
Patric spelade gitarr på E-blues och fick bra kritik.

Sweet leaf

Helt ny

De oberörda

Ifatt med verkligheten blues

Semestersabotage

Svarta änkan

I fäders spår...

Politiker

Black night

Looking back

Outer circle

Gamaföda

Hey Joe

Jerry på dass

Fälldins hemorrojder (Hoppet skiner)

E-blues + Smoke on the water + E-blues

1980-12-07 Medborgarhuset, Arboga En rockgala.
Jag (Björn) hade hög feber före den här spelningen och mådde pyton.

Washing machine

Funky dreams

Politiker

Semestersabotage

Ifatt med verkligheten blues

Welcome to my rainbow

De oberörda

I fäders spår...

1981-01-07 Humlan, Folkets Park, Köping

Tortyren

Profeten

Funky dreams

Dags att gå

Att vara slav

Bara ord

De oberörda

Lucille

1981-02-13 Ungdomsgården, Kolsva
(Mini- och stora diskot)

Tortyren

Profeten

Svarta änkan

Washing machine

Att vara slav

Bara ord

De oberörda

E-blues

1981-04-03 Folkets Park, Skinnskatteberg
(Tour Västmanland med Message och Saiga) Inspelad i stereo. Första med Sören.

Tortyren

Profeten

Helt ny

Modemod

Bara ord

Washing machine

Raperu

Malmtåget kommer

Att vara slav

De oberörda

Lucille + Black Sabbath

1981-04-26 Scheeleskolans aula, Köping
(Tour Västmanland med Message och Saiga) Inspelad i stereo från mixern.

Tortyren

Helt ny

Profeten

Modemod

Bara ord

Raperu

Att vara slav

De oberörda

Svarta änkan

De gröna ljusens natt

1981-05-08 88:an, Västerås
(Tour Västmanland med Message och Saiga)

Tortyren

Helt ny

Profeten

Modemod

Bara ord

Att vara slav

De oberörda

Svarta änkan

De gröna ljusens natt

E-blues

1981-05-20 Folkets hus, Opalen, Köping
(Kabaré Draget) En uppskattad spelning i samband med en kabaré av Västmanlands länsteater.
Scenen var i ett av de bakre hörnen, alltså inte stora scenen.

De gröna ljusens natt

Att vara slav

Modemod

Bara ord

Svarta änkan

De oberörda + muller

1981-06-14 Bivurparken, Köping

Syntintro, toccata och fuga i d-moll, J.S. Bach

Achilleus vrede

Svarta änkan

Ifatt med verkligheten blues

Modemod

Att vara slav

En sån där + Kakor och mjölk

Gröna ljusens natt

Sweet leaf + Black sabbath riffen

1981-11-06 Centrumbion, Kolsva (sista med Finlay).
300 personer i publiken, detta var nog rekord.

Vals

Achilleus vrede

Ifatt med verkligheten blues

Stina bokmal

Snälla direktör

Semestersabotage

Sky utan luft - En sån där - Kakor och mjölk

Gröna ljusens natt

Lovsång 13 (Bloody rock)

1982-04-25 Centrumbion, Kolsva
(första med Juba) inspelad

Vredens dag

De oberörda

Öbergs präster

Achilles last stand + Bli en hjälte

Bara för det

Allt vi begär

Kakor och mjölk + trumsolo + gitarr

Tremannasyndromet

Bara ord

Lämnar i tid

1982-05-01 Folkets park, Kolsva

Jesus just left Chicago

Öbergs präster

Kakor och mjölk

Allt vi begär

- paus, nästa band -

Tea for one blues Juba, Björn, Sören, Benny Hammarström

- paus, nästa band -

Popitop - hela Bennys band + Juba och Björn

Non blues - Roger, Benny Hammarström, Sven Persson, Björn

1982-05-16 Bivurparken, Köping

Achilleus vrede

Vredens dag

Lämnar i tid

De oberörda

Kakor och mjölk

Bara ord

En meter från Nirvana

Allt vi begär

Lucille

1982-05-29 TBV Rockshow, Folkets Park, Västerås
Inspelad

Allt vi begär

Elak blues

Öbergs präster

I som tror...+explosion

1982-06-30 Rock SM, Folkets Park, Köping
(med Borta på vinden, F.K.M., Magenta (som vann deltävlingen), Ulric Ågren, Riga)

Avsked på grått papper

I som tror

Kakor och mjölk

Elak blues

1982-11-14 Centrumbion, Kolsva
(med Ulrik Ågren och Kockums Hjärnverk)

Vad tänker du på

Allt vi begär

Avsked på grått papper

Nytt ljus

Och han fortsatte...

Bara för det

Elak blues

Åsktornet

Som en tjuv om natten

1983-04-01 Hagagården, Köping
Inspelad

Vad tänker du på

Allt vi begär

I som tror

Pärmbäraren

Åsktornet

Låtsas att det regnar

Och han fortsatte...

High Rise

Nitlott - ett drömkräk

Som en tjuv om natten

Kakor och mjölk

Stinsen

Lucille

1983-06-19 Stora scen, Folkets Park, Köping
Inspelad

Rock&Roll

Allt vi begär

Åsktornet

Nitlott, ett drömkräk

Låtsas att det regnar

I som tror

Elak blues

Pärmbäraren

Avsked på grått papper

Stinsen

Achilleus vrede

1984-05-27 Bivurparken, Köping
Inspelad

Between the lines

Simple slips away

No more, no less

Wizard's son

Morning star

Cocaine and milk

Restless

Burn

Blockbuster

Presentation...

1984-12-28 Folkets Hus, Opalen, Köping
Inspelad

Beauty and Madness (Kong Fling)

Wizard's son

Skies coming down

Blinded

1985-06-18 Bivurparken, Köping (som Kaffering)
Inspelad

Toy Machine Gun

Projjelektionen

Take good care of yourself

Searchlights

The Homecoming

 

Antics, uppsalabaserad symfonisk rock 1985 - 1988

Johan Björkstén Sång, keyboards

Leif Hammarström Gitarr, bas, backvox

Niclas Jareborg Trummor

Gunnar Misgeld Keyboards, backvox

Björn Jacobson Gitarr, bas, backvox

februari 1988, Niclas Jareborg hoppar av, ersätts av Patric Danielsson,
hinner med två spelningar och ett hemstudiovarv i denna sättning tills bandet upplöses i juni 1988.

Gigs

Tiundaskolans aula våren 1985 (inspelad)

Polhemsgymnasiet, Gävle 1986

Uppsalakarnevalen, Parksnäckan sommaren 1986

Rackis 1986-12-16 (inspelad)

Dancing with shadows

Far above flies the feather

Making (Under the covers)

Rock salt apples

Saving time

You can't have them

Barowiak 1987-12-09 (inspelad)

Entrance needed

Rock salt apples

You can't have them

The wind in the keyhole

Goddammit

Years apart

In the screen

Linköping 1987

Rackis 1987

Tre Backar, Stockholm 1987

Bryggargården, Västerås 1988